Vincentius bedankt vrijwilligers voor hun inzet in 2019

      Reacties uitgeschakeld voor Vincentius bedankt vrijwilligers voor hun inzet in 2019

Vrijwilligers Vincentius bedankt voor inzet in 2019.

Tijdens een avond georganiseerd voor tientallen vrijwilligers van Voedselbank en Vincentius dankte Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel haar vrijwilligers voor hun inzet het afgelopen jaar. De eigen vrijwilligersavond in het voorjaar kon vanwege het Coronavirus niet doorgaan.

Gelukwensen voor Voedselbankvoorzitter Ab Gillhaus

Vincentiusvoorzitter Margret de Jong feliciteerde allereerst de nieuwe voorzitter van Voedselbank Boxtel e.o. Ab Gillhaus en de nieuwe vice-voorzitter Frans Hoeks.

Vervolgens gaf zij een kort overzicht van het verenigingsjaar 2019.

 

Individuele hulp

In 2019 heeft Vincentius een aantal keren individuele hulp kunnen verlenen. In de meeste gevallen betrof dit de aanschaf van huishoudelijke spullen zoals bedden voor een paar gezinnen, een diepvries, een stofzuiger. En ook heeft Vincentius de kosten betaald voor de aanschaf van een nieuw ID-kaart.

Extra voedselpakketten voor cliënten Voedselbank in Gestel

In de week voor Pasen en in de week vóór de zomervakantie heeft Vincentius aan de cliënten van de Voedselbank in de gemeente Sint-Michielsgestel aanvullende voedselpakketten uitgedeeld. Ook zijn in het voorjaar extra groentebonnen gegeven.

Meerdere activiteiten voor kinderen

In 2019 organiseerde Vincentius 3 kinderactiviteiten: een kindermiddag met film en bezoek aan de Dungense kermis, is er gezorgd dat kinderen mee kunnen doen met de  zomeractiviteiten zoals Minigestel, Bouwdorp of de Kindervakantieweek en er is in december voor ruim 60 kinderen een spetterend Sinterklaasfeest geweest met cadeautjes.

Schuldhulpmaatje Sint-Michielsgestel opgericht

Een van de bestuursleden van Vincentius is ruim een jaar actief bezig geweest met het opstarten van Schuldhulpmaatje. Een vrijwilligersorganisatie die mensen begeleidt met financiële schulden. Vanaf maart 2020 is Schuldhulpmaatje nu officieel actief in de gemeente Sint-Michielsgestel.

Gesproken met alle basisscholen over armoede onder kinderen

Vorig jaar zijn alle 10 de basisscholen bezocht om te praten over kinderarmoede en of leerkrachten dit herkennen onder hun scholieren. Dit project blijft ook dit jaar de aandacht van Vincentius houden.

Samenwerking met Speelgoedbank Vlindertje Vince

Vincentius heeft een goede samenwerking opgebouwd met Speelgoedbank Vlindertje Vince en heeft goede contacten met partners zoals de Kledingbank.

200 Kerstpakketten bezorg in 2019

De jaarlijkse voedselinzameling voor Vincentius kerstpakketten was wederom een groot succes en met hulp van veel vrijwilligers heeft de Vincentiusvereniging ruim 220 kerstpakketten in de gemeente Sint-Michielsgestel rondgebracht.

Grote betrokkenheid en veel giften ontvangen in geld en kleding

Wij ontvangen ook regelmatig giften, zoals kinderkleding die is uitgedeeld onder cliënten van de Voedselbank in de gemeente Sint-Michielsgestel en het restant is aan de Kledingbank in Gestel gegeven.

Veel giften heeft Vincentius ontvangen tijdens meerdere acties voor de Voedselbankclienten (in juni, oktober en december). Ook lopen er meerdere fooienpot en statiegeldacties bestemd voor Vincentius. En er is een ruime gift ontvangen van oud-burgemeester Jan Pommer, die  speciaal bestemd is voor de ontwikkeling van talenten bij kinderen.

Corona legt ook Vincentius beperkingen op

Het coronavirus heeft vanaf maart 2020 een beetje roet in het eten gegooid waardoor allerlei activiteiten moesten worden afgeblazen. Gelukkig is er in augustus nog wel een leuke kindermiddag geweest met bingo en een goochelaar. Ook konden de Vincentiusvrijwilligers doorgaan met de Voedselbankuitgifte in deze gemeente.

 

Alle gevers en vrijwilligers werden nogmaals bedankt voor hun betrokkenheid en gulle giften.