Speelgoedbank Vlindertje Vinze van start

      Reacties uitgeschakeld voor Speelgoedbank Vlindertje Vinze van start

Speelgoedbank ‘Vlindertje Vinze’ van start.

Vrijdag 14 juni om 10 uur was het zover. Na een gedegen voorbereiding ging Speelgoedbank ‘Vlindertje Vinze‘ van start.

De Speelgoedbank gaat kinderen van gezinnen met een smalle beurs af en toe speelgoed geven. Deze Kinderen krijgen het speelgoed nu gratis. De kledingbank richt zich ook op dezelfde groep mensen.

Het burgerinitiatief van Angelique Schets en Margot van Hal werd mogelijk gemaakt door Vincentius vereniging Sint-Michielsgestel.

Bij een speelgoedinzamelactie van Vincentius in 2018 was er erg veel speelgoed opgehaald voor de kinderactiviteiten van Vincentius. Het bestuur van Vincentius besloot onlangs het restant speelgoed te doneren aan de Speelgoedbank i.o.. Deze donatie maakte een vliegende start van de Speelgoedbank nu mogelijk.

Een ruime bestuursdelegatie (Margret, Sjan en Albert) feliciteerde Angelique en was aangenaam verrast door de naam van de Speelgoedbank: Vlindertje Vinze waarmee de link met de Vincentiusvereniging mooi tot uiting komt. Ook de wijkmakelaar was aanwezig en zal er binnen de Gemeente veel aandacht aan gaan besteden. De nauwe verbinding met de Vincentiusvereniging met de Kledingbank is essentieel voor de verdere ontwikkeling van de Speelgoedbank.

De Vincentiusvereniging zal samen met de Speelgoedbank activiteiten gaan organiseren; de eerste is de Sinterklaasactie begin december.

De Speelgoedbank ligt naast de Kledingbank op Wijkplein Gestel (oost) en is te vinden aan de Irenestraat 2, te Sint-Michielsgestel.

Update: 19.2.2021: kledingbank en de speelgoedbank zijn nu gehuisvest in de voormalige kantine van voetbalclub SCI op Heidelust in Sint-Michielsgestel