Voedselbank

Wekelijks een voedselpakket van de Voedselbank

Vincentius beheert het uitdeelpunt van de Voedselbank Boxtel e.o. in de gemeente Sint-Michielsgestel. Wij helpen wekelijks ruim zestig huishoudens (zo’n 150 personen) in de gemeente Sint-Michielsgestel aan een voedselpakket ter waarde van € 40,- tot € 50,-. Deze voedselpakketten zijn bedoeld ter overbrugging. De grootte en inhoud van het voedselpakket is afhankelijk van de gezinssamenstelling.

Voedselbank Boxtel levert het voedsel aan en Vincentius levert de vrijwilligers die de uitgifte verzorgen. Een Vincentiuscoordinator stuurt deze vrijwilligers aan.

Voor wie

Voor mensen die door bijzondere omstandigheden, na aftrek van vaste kosten als huisvesting, energie en verzekeringen, te weinig geld overhouden om voldoende en gezond eten te kopen. Wanneer mensen onder de – volgens een landelijk vastgestelde – norm komen voor leefgeld per maand.

Er zijn verschillende normen afhankelijk van de grootte van de huishouding.

Waar en wanneer

  • De uitdeellokatie is gemeenschapshuis Litserborg in Den Dungen.
  • Tijdstip: elke woensdagmiddag tussen 16.00 en 17.15 uur,
  • elke donderdagmiddag tussen 15.15 en 16.30 uur,

Met dank aan de vele vrijwilligers die dit mogelijk maken.

Hoe

Heeft u hulp nodig of kent u iemand die hulp nodig heeft en voldoet u aan de criteria (zie activiteiten), neem dan contact op met:

bijgewerkt: 16.1.2023

Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel werkt samen met Voedselbank Boxtel e.o..

 

Voedselbankacties Vincentius

Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel voert jaarlijks in samenwerking met Voedselbank Boxtel e.o. – in december een voedselwervingsactie. En soms vaker als daar aanleiding toe is, zoals ten tijde van de Coronacrisis. Het voedsel in deze actie is bestemd voor de voedselbankuitgiftepunten in

  • Sint-Michielsgestel (incl. Den Dungen, Berlicium, Middelrode en Gemonde),
  • Boxtel,
  • Haaren en
  • Sint-Oedenrode.