Deze communicanten helpen arme gezinnen!

      Reacties uitgeschakeld voor Deze communicanten helpen arme gezinnen!

Zaterdag 22 juni hebben vertegenwoordigers van Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel een cheque van € 241,06 in ontvangst mogen nemen van communicanten van de Heilige Augustinusparochie in Berlicum. Deze kinderen hebben het geld opgehaald door klusjes te doen of op feestjes geld te vragen aan familie. Het zal worden besteed aan het zomeruitje dat nu wordt georganiseerd en waaraan meer dan 50 gezinnen… Read more »

Vincentius organiseert dagjes uit voor gezinnen met een smalle beurs!

      Reacties uitgeschakeld voor Vincentius organiseert dagjes uit voor gezinnen met een smalle beurs!

De Vincentiusvereniging biedt jaarlijks in de zomer uitstapjes aan voor gezinnen die in armoede leven. Door deze dagjes uit te organiseren, geven wij hen een onvergetelijke belevenis. Dit jaar kan men kiezen uit Billybirdpark Hemelrijk (Volkel) of Zwemparadijs Aquafun (Sportiom)  in ‘s-Hertogenbosch. De gezinnen krijgen de entreebewijzen én enkele consumpties om samen leuke ervaringen op te doen en even aan hun… Read more »

170-jarige Vincentius timmert nog steeds aan de weg

      Reacties uitgeschakeld voor 170-jarige Vincentius timmert nog steeds aan de weg

foto: leden van Vincentius bij de Algemene ledenvergadering op 23 februari (vierde van rechts wethouder Peter Raaijmakers) De leden van Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel vierden afgelopen vrijdag hun 170e verjaardag. Ze werden toegesproken door wethouder Peter Raaijmakers: “Vanuit de gemeente zien we de Vincentiusvereniging als een ontzettend waardevolle samenwerkingspartij. Zij sluit met haar vele acties aan bij de behoeften van onze inwoners…. Read more »

Veel mensen in Gestel steunden met Kerst gezinnen met smalle beurs

      Reacties uitgeschakeld voor Veel mensen in Gestel steunden met Kerst gezinnen met smalle beurs

315 huishoudens met weinig geld ontvingen eind december een Kerstpakket en een supermarktwaardebon, zodat ook zij een mooie Kerst konden vieren. Hierbij zitten ook de 68 gezinnen die wekelijks de Voedselbank in Gestel bezoeken.   Dit is mogelijk gemaakt door de vele giften van mensen, bedrijven en organisaties. Naast de geldelijke donaties heeft het winkelend publiek in Berlicum honderden kratten… Read more »

Enthousiaste deelname aan Kerstactie – Nog €10.000 nodig!

      Reacties uitgeschakeld voor Enthousiaste deelname aan Kerstactie – Nog €10.000 nodig!

De inzamelingsactie van Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel voor kerstactie 2023 heeft tot nu toe zo’n 15.000 euro opgebracht. Om alle 310 minimagezinnen een Kerstpakket te kunnen geven is nog tienduizend euro nodig. De Kerstactie van Vincentius in de Gemeente Sint-Michielsgestel is twee weken geleden traditiegetrouw afgetrapt in Berlicum. Daar hebben honderden winkelende bezoekers van twee supermarkten aan het Mercuriusplein vele levensmiddelen afgegeven… Read more »

Doe mee met onze Kerstactie 2023!

      Reacties uitgeschakeld voor Doe mee met onze Kerstactie 2023!

In de week voor Kerst geeft Vincentius Gestel aan ca. 310 gezinnen die moeten leven van een minimum inkomen in de gemeente Sint- Michielsgestel  een Kerstpakket met een supermarkttegoedbon.   Hieronder zie je een betaalverzoekcode voor een gift aan de Vincentius Kerstactie 2023. Dank je wel als je mee wilt doen! Scan de code met de Camera App op je… Read more »

Kinderen uit minimagezinnen blij met speelgoed voor Sinterklaas

      Reacties uitgeschakeld voor Kinderen uit minimagezinnen blij met speelgoed voor Sinterklaas

Afgelopen week hebben ouders van minimagezinnen al tientallen Vincentiustegoedbonnen ingewisseld voor speelgoed voor hun kinderen. Uit de eerste reacties bleek dat de ouders heel blij waren met de cadeautjes. Ook de andere jonge kinderen zullen heel snel hun Sinterklaasspeelgoed gaan uitzoeken. Ca. 10 Vincentiusvrijwilligers hebben onlangs 93 gezinnen persoonlijk bezocht en de speelgoedtegoedbonnen overhandigd. Hun bezoek was van tevoren aangekondigd…. Read more »

Leerlingen Elde College helpen bij Vincentius Kerstactie

      Reacties uitgeschakeld voor Leerlingen Elde College helpen bij Vincentius Kerstactie

Dit jaar proberen leerlingen van het Elde College, locatie Sint- Michielsgestel, geld en levenmiddelen op te halen voor de Kerstactie 2023 van Vincentiusvereniging Sint- Michielsgestel, want tenslotte Ieder mens telt! De actie gaat in vanaf maandag 20 november a.s. en zal duren tot en met vrijdag 22 december 12.00 uur. Dan sluit de school en gaan de leerlingen genieten van… Read more »

Speelgoedbon van Vincentius voor 178 kinderen in Gestel

      Reacties uitgeschakeld voor Speelgoedbon van Vincentius voor 178 kinderen in Gestel

Deze week ontvangen 93 jonge gezinnen met 178 kinderen van Vincentius een speelgoedwaardebon thuis. Deze worden bezorgd door vrijwilligers van Vincentius Gestel. Met die waardebon kunnen ouders voor hun kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar een Sinterklaascadeautje kopen ter waarde van €30,- per kind bij speelgoedzaak De Punder in Sint Michielsgestel. Deze actie voor kinderen… Read more »

Ronde Tafel Gestel haalt 5.000 euro op voor Vincentius

      Reacties uitgeschakeld voor Ronde Tafel Gestel haalt 5.000 euro op voor Vincentius

Een team van vijftien enthousiaste leden van de Ronde tafel in Sint-Michielsgestel (RT 189) heeft, onder aanvoering van Edinho Bos, in oktober zich ingezet tijdens het Bourgondisch Den Bosch, waar ze kassadiensten draaiden met één duidelijk doel voor ogen: fondsen verzamelen voor Vincentius. De opbrengst van 5.000 euro hebben ze op 25 oktober gedoneerd aan Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel. Ton van de… Read more »

Vincentius Gestel doneert 5.000 euro aan Voedselbank Boxtel

      Reacties uitgeschakeld voor Vincentius Gestel doneert 5.000 euro aan Voedselbank Boxtel

Ter ondersteuning van de activiteiten van Voedselbank Boxtel e.o. heeft Vincentius Gestel 5.000 euro overhandigd. Dit gebeurde tijdens een rondleiding van vrijwilligers van Vincentius waarbij een nieuw winkelconcept in het uitgiftepunt Boxtel werd gepresenteerd. Deze actie is mogelijk gemaakt door giften van particulieren, bedrijven en organisaties aan Vincentius. Voedselbank Boxtel e.o. levert de voedselpakketten aan. Vincentius Sint-Michielsgestel beheert met haar… Read more »

Extra supermarkt voedselpasjes voor cliënten Voedselbank in Gestel

      Reacties uitgeschakeld voor Extra supermarkt voedselpasjes voor cliënten Voedselbank in Gestel

Vincentius heeft 66 gezinnen die wekelijks de Voedselbank in de gemeente Sint-Michielsgestel bezoeken, deze week een tegoedpasje gegeven om bij een supermarkt zelf extra voedsel in te kopen. Deze actie is mogelijk gemaakt door giften van particulieren, bedrijven en organisaties. foto: Vrijwilliger Ton van de Bersselaar deelt namens Vincentius supermarktpasjes uit aan clienten van de Voedselbank in Gestel.

Natascha begint Geef- en Neemkast in Gestel

      Reacties uitgeschakeld voor Natascha begint Geef- en Neemkast in Gestel

Als je voedsel nodig hebt, maar eigenlijk niet kunt rondkomen Sinds een paar maanden kunnen mensen die niet kunnen rondkomen ook gebruik maken van de Geef- en Neemkast in Sint-Michielsgestel. Deze wordt in stand gehouden door Natascha Houtdijk en haar dochter Kayleigh. Heb je voedsel of spullen nodig en heb je eigenlijk onvoldoende geld om van te leven, dan kun… Read more »

Extra dagje-uit voor 80 minimagezinnen met jonge kinderen in Gestel

      Reacties uitgeschakeld voor Extra dagje-uit voor 80 minimagezinnen met jonge kinderen in Gestel

Deze week kregen 80 jonge gezinnen met een smalle beurs uit Gestel vrijkaartjes voor een dagje uit met het hele gezin naar BillyBird Hemelrijkpark. Inclusief een pasje voor versnaperingen en vervoerskosten. Daarnaast hebben 310 huishoudens die op bijstandsniveau moeten leven in de Gemeente Sint-Michielsgestel deze week een cadeaukaart gekregen. Waaronder de 60 huishoudens die wekelijks van de Voedselbank gebruik maken…. Read more »

Benefietdiner voor Vincentiusvereniging groot succes

      Reacties uitgeschakeld voor Benefietdiner voor Vincentiusvereniging groot succes

Ondernemers uit Sint-Michielsgestel beleefden vrijdag een vurige avond tijdens een benefietdiner. Tijdens de fantastisch georganiseerde avond brachten 10 ondernemers en hun gasten op verzoek van de Vincentiusvereniging meer dan 20.000 euro bij elkaar voor de minimagezinnen in Gestel, onder het motto ‘door het vuur voor je buur’.   Bij aankomst op het idyllisch gelegen Bosberaad werden de ca. 100 gasten… Read more »

Opbrengst Meijerij Classic autorally 2023 naar Vincentius

      Reacties uitgeschakeld voor Opbrengst Meijerij Classic autorally 2023 naar Vincentius

De Lionsclubs ’s-Hertogenbosch-Rosmalen en Bernheze hebben op zondag 21 mei 2023 aan Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel 4.000 euro overhandigd. Daarnaast ontvingen twee andere goede doelen ook een geldbedrag. Dat gebeurde na afloop van de zonovergoten jubileum-editie van de Meierij Classic autorally 2023. 60 equipes reden met glimmende oude bolides mee op de route door het Brabantse Landschap, vanaf het Congrescentrum de Ruwenberg… Read more »

Pien en Bo zamelden lege flessen in voor arme gezinnen

      Reacties uitgeschakeld voor Pien en Bo zamelden lege flessen in voor arme gezinnen

Op basisschool Fonkel hadden Pien Michielsen en Bo Vissers van groep 6 gehoord over arme mensen die naar de Voedselbank moesten. Op school bedachten Pien en Bo dat ze samen wel een actie wilden opzetten. In de wijk Brabants land in Sint-Michielsgestel hebben ze huis-aan-huis lege flessen ingezameld en het statiegeld geïnd. Vervolgens kochten ze bij de supermarkt langhoudbare levensmiddelen…. Read more »

Vincentius kon in 2022 meer doen voor de minima in Gestel

      Reacties uitgeschakeld voor Vincentius kon in 2022 meer doen voor de minima in Gestel

Vincentius bedankte haar vrijwilligers voor hun inzet gedurende het afgelopen jaar. Dat gebeurde afgelopen vrijdag 3 maart tijdens de ledenvergadering. Voorafgaand aan het informele deel, deed de voorzitter verslag over de activiteiten van het afgelopen jaar en werd de jaarrekening 2022 goedgekeurd. Voorts werd Jos Maas gekozen en Sjan van den Hurk herkozen als bestuurslid. Hoogtepunten uit het jaarverslag van… Read more »

Lions clubs organiseren Meierij Classic 2023. Vincentius is het goede doel.

      Reacties uitgeschakeld voor Lions clubs organiseren Meierij Classic 2023. Vincentius is het goede doel.

De Lions Clubs Bernheze en ’s-Hertogenbosch-Rosmalen organiseren op Zondag 21 mei 2023 samen de 5e Meierij Classic De bijdragen van de deelnemers zijn deze keer geheel bestemd voor twee goede doelen. Allereerst voor Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel en Den Bosch, die directe en persoonlijke hulp bieden aan kinderen en volwassenen, die in armoede leven. En voor Stichting TIM voor dagbesteding en huisvesting… Read more »

Tweehonderd gezinnen met minimuminkomen blij met kerstpakketten

      Reacties uitgeschakeld voor Tweehonderd gezinnen met minimuminkomen blij met kerstpakketten

227 huishoudens die moeilijk rond kunnen komen, hebben dit weekeinde een kerstpakket gekregen. Het rijk gevulde pakket bevat niet alleen levensmiddelen en lekkere dingen, maar ook een grote tas schoonmaakmiddelen en een vrij te besteden supermarktpasje van 50 euro.   Tientallen vrijwilligers zijn nu begonnen kerstpakketten rond te brengen in de vijf dorpen van de gemeente Sint-Michielsgestel. De Kerstactie startte… Read more »