Margret de Jong vertrekt als voorzitter | Terugblik 2021

      Reacties uitgeschakeld voor Margret de Jong vertrekt als voorzitter | Terugblik 2021

Afscheid van Margret de Jong als voorzitter van de Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel Tijdens de vrijwilligersbijeenkomst van Vincentius op 22 april heeft Margret de Jong – Groenmans afscheid genomen als bestuurder en voorzitter van Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel. Zij was in maart opgevolgd door Rutger van Basten Batenburg uit Gestel die sinds 2018 in het bestuur zit. Margret is in 2005 begonnen als vrijwilliger… Read more »

Voedselinzamelingsactie 23 april bij Jumbo Den Dungen: 35 volle kratten!

      Reacties uitgeschakeld voor Voedselinzamelingsactie 23 april bij Jumbo Den Dungen: 35 volle kratten!

Voedselinzamelingsactie op zaterdag 23 april bij Jumbo Den Dungen Meerdere voedselinzamelingsacties zijn nodig om aan de behoefte van klanten van de Voedselbank tegemoet te komen. Gelukkig zijn ook de supermarkten in Sint-Michielsgestel zeer bereidwillig hieraan mee te werken, evenals aan de statiegeldacties. De eerstvolgende supermarktactie is op zaterdag 23 april bij Jumbo Janssen in Den Dungen. Vrijwilligers van de Vincentiusvereniging… Read more »

Vincentius vraagt aandacht voor dromen van kinderen

      Reacties uitgeschakeld voor Vincentius vraagt aandacht voor dromen van kinderen

De gemeenteraadsverkiezingen van Sint-Michielsgestel zijn op 16 maart 2022. Armoedebeleid heeft de aandacht alle partijen en de helft heeft een of meerdere aanbevelingen van het Rekenkamerrapport uit 2020 (klik!) overgenomen. Vincentius nodigt partijen uit concreter te zijn over hoe ze het armoedebeleid willen verbeteren. Stevige coördinator armoedebeleid en meer mankracht gewenst Doordat de gemeente veel uitvoeringstaken vanuit Den Haag erbij… Read more »

Armoedebeleid in verkiezingsprogramma’s 2022 Sint-Michielsgestel vergeleken

De gemeenteraadsverkiezing van Sint-Michielsgestel komt er aan. Op 16 maart 2022 kunnen we in Gestel stemmen op niet minder dan 9 politieke partijen. Algemene hulp bij het kiezen Voor hulp bij het kiezen aan de hand van stellingen, klik dan hier op de Stemwijzer. Armoedebeleid is bij deze stemwijzer geen selectiecriterium. Standpunten armoedebeleid van partijen op een rij Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel… Read more »

Ook verzorgingsproducten voor oudere jeugd

      Reacties uitgeschakeld voor Ook verzorgingsproducten voor oudere jeugd

Met de extra uitdeling van dinerpakketten tussen Kerst en Nieuwjaar heeft Vincentius ook de wat oudere jeugd kunnen verrassen. Deze jongens en meisjes tussen 11 en 18 jaar vielen buiten onze Sinterklaasactie en kregen daarom een pakketje met allerlei fijne verzorgingsproducten, afgestemd op de leeftijd en feestelijk ingepakt. De eigenaresse van Etos Heeswijk-Dinther, die in Berlicum woont, heeft deze mooie… Read more »

170-jarige Vincentius geeft cheque van 3.000 euro aan Voedselbank Boxtel e.o.

      Reacties uitgeschakeld voor 170-jarige Vincentius geeft cheque van 3.000 euro aan Voedselbank Boxtel e.o.

Op 28 december overhandigde voorzitter Margret de Jong van de 170-jarige Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel een extra cheque van 3.000 euro aan voorzitter Ab Gilhaus van Voedselbank Boxtel e.o. 170-jarig Vincentiusvereniging pakt in december flink uit Vincentius pakt aan het einde van haar jubileumjaar flink uit. Dank zij de vele giften kon zij vorige week 12.000 euro besteden aan extra kerstpakketten en… Read more »

195 kerstpakketten bezorgd bij gezinnen met een smalle beurs

      Reacties uitgeschakeld voor 195 kerstpakketten bezorgd bij gezinnen met een smalle beurs

195 gezinnen met een smalle beurs in de gemeente Sint-Michielsgestel ontvangen vandaag en morgen thuis een rijk gevuld kerstpakket. Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel heeft ook nog eens voor 10.000 euro aan supermarktpasjes aan de kerstpakketten toegevoegd. Elk pasje bevat een tegoed van 50 euro. Honderden mensen hebben bij supermarkten lang houdbare levensmiddelen gegeven. Veel mensen en bedrijven hebben ook mooie giften gedaan…. Read more »

Weer spontane acties bij inzameling Kerstpakketten

      Reacties uitgeschakeld voor Weer spontane acties bij inzameling Kerstpakketten

Honderden mensen hebben ook afgelopen weekeinde levensmiddelen en geld gedoneerd voor de Kerstpakkettenactie in de gemeente Sint-Michielsgestel Veel mensen reageerden spontaan. Juultje, een jonge meid van 18 jaar, vond het leuk de hele dag te helpen met het verdelen van de levensmiddelen over de kerstpakketten. De dames van breiclub Driewiek brachten een volle winkelwagen met levensmiddelen langs. De familie van… Read more »

Doe mee aan kerstpakketten-actie!

      Reacties uitgeschakeld voor Doe mee aan kerstpakketten-actie!

Ook a.s. zaterdag 11 december worden weer levensmiddelen en geld ingezameld. Zo staan er buiten op het Mercuriusplein in Berlicum vrijwilligers tussen 9.00 -16.00 uur klaar om levensmiddelen in ontvangst te nemen. Ook kan er weer geld worden gedoneerd. Vele volwassen en kinderen onder het winkelend publiek hebben afgelopen zaterdag 4 december al levensmiddelen en geld gegeven. De opbrengst is… Read more »

U heeft hulp nodig. U piekert en komt er niet uit?

      Reacties uitgeschakeld voor U heeft hulp nodig. U piekert en komt er niet uit?

Inzameling kerstpakketten-actie in Berlicum gestart

      Reacties uitgeschakeld voor Inzameling kerstpakketten-actie in Berlicum gestart

Op zaterdag 4 en 11 december worden weer levensmiddelen ingezameld op het Mercuriusplein in Berlicum. Ook kan geld worden gegeven. De opbrengst is bestemd voor een extra kerstpakket voor inwoners van de gemeente Sint Michielsgestel die leven op of onder het Bijstandsniveau. Buiten op Mercuriusplein staan vrijwilligers tussen 9.00 -16.00 uur om levensmiddelen in ontvangst te nemen. Levensmiddelen afgeven Tijdens… Read more »

Toch een mooie Sinterklaas voor 47 kinderen

      Reacties uitgeschakeld voor Toch een mooie Sinterklaas voor 47 kinderen

Sinterklaas heeft 47 kinderen in de gemeente Gestel thuis blij gemaakt met speelgoed. De vele hulpjes van Vincentius hebben goedgevulde tassen met ook nog een speelgoedbon bij hen voor de deur gezet. Ze zagen verraste kindergezichtjes en blije ouders. Sinterklaas was eerst van plan op zaterdag 27 november persoonlijk naar twee locaties in Sint-Michielsgestel te komen. Daar zouden de  kinderen,… Read more »

Voorlopig geen gebruikt speelgoed

      Reacties uitgeschakeld voor Voorlopig geen gebruikt speelgoed

In Sinterklaastijd benaderen mensen Vincentius regelmatig met de vraag of we gebruikt speelgoed innemen. Hartelijk dank voor het aanbod, maar we nemen nu geen gebruikt speelgoed meer in. Voor onze Sinterklaasactie kunnen we dit jaar de kinderen nieuw of vrijwel nieuw speelgoed geven. Wel werkt Vincentius goed samen met kringloopwinkels in Sint-Michielsgestel, zoals die van Jan Vink waaraan gebruikt speelgoed… Read more »

Vincentius organiseert Sinterklaasviering voor kinderen

      Reacties uitgeschakeld voor Vincentius organiseert Sinterklaasviering voor kinderen

Sinterklaas komt op zaterdag 27 november kinderen van gezinnen, waar thuis weinig te besteden is, blij maken. Vincentiusvereniging Sint Michielsgestel heeft de Sint uitgenodigd deze kinderen te bezoeken op twee locaties in de gemeente Sint Michielsgestel. Vol verwachting kijken de kinderen en de Vincentiusvrijwilligers dan ook uit naar zijn komst.   Hoe kan ik Sinterklaas helpen? Je kunt bijdragen aan… Read more »

Eerste donaties voor Vincentiusacties voor Sinterklaas en Kerstpakketten komen binnen

      Reacties uitgeschakeld voor Eerste donaties voor Vincentiusacties voor Sinterklaas en Kerstpakketten komen binnen

Vincentius gaat dit jaar weer een Sinterklaas actie organiseren voor kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben. En in de week voor Kerstmis delen we weer kerstpakketten uit. Breisels van de Driewiek voor Voedselbankklanten Afgelopen woensdag werden de vaste klanten van de Voedselbank in Gestel weer verblijd met breisels van de ontmoetingsclub de Driewiek. De dames uit Berlicum hadden… Read more »

Ledenvergadering kiest twee nieuwe bestuursleden

      Reacties uitgeschakeld voor Ledenvergadering kiest twee nieuwe bestuursleden

Op 15 oktober hebben de de leden van Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel Grey van Osch en Ton van den Bersselaar gekozen als nieuwe bestuursleden. Grey wordt secretaris en Ton penningmeester. Tegelijkertijd werd – door Corona vertraagd – afscheid genomen van de oud-bestuursleden Ton van de Kerkhof, Wout Oliemeulen en Albert Swinkels. De ledenvergadering van Vincentius, die bestaat uit de actieve vrijwilligers, keurde… Read more »

Doe mee met de Rabo ClubSupport actie tot 25 oktober

      Reacties uitgeschakeld voor Doe mee met de Rabo ClubSupport actie tot 25 oktober

Doe mee met de Rabo ClubSupport actie! Stemmen kan vanaf 4 oktober tot en met 25 oktober 2021. Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel, doet dit jaar weer mee aan Rabo ClubSupport! De Rabobank geeft ieder jaar een deel van hun winst aan verenigingen door het hele land. Zodat zij kunnen blijven doen wat ze nu al doen. Met uw stem kunt u bepalen… Read more »

Jet en Roos voeren actie voor Voedselbank

      Reacties uitgeschakeld voor Jet en Roos voeren actie voor Voedselbank

De zusjes Jet en Roos de Lepper uit Sint-Michielsgestel hebben afgelopen week geld ingezameld voor de voedselbank. In de wijk waarin zij wonen hebben zij bij alle huizen aangebeld om een bijdrage te vragen voor mensen die niet zo veel geld hebben en die naar de voedselbank in de gemeente Sint-Michielsgestel gaan voor extra eten. Ook hebben zij voor dit… Read more »

Vakantie-extraatje voor Gestelse cliënten van Voedselbank

      Reacties uitgeschakeld voor Vakantie-extraatje voor Gestelse cliënten van Voedselbank

Afgelopen week werden de Gestelse cliënten van de Voedselbank aangenaam verrast door een extraatje in de vorm van een boodschappenbon. Daarmee kunnen zij extra aankopen doen in de supermarkt. Dat gebeurde tijdens de wekelijkse uitdeling van de pakketten door vrijwilligers van Vincentius in het uitgiftepunt Litserborg in Den Dungen. Op vakantie gaan zal financieel niet haalbaar zijn maar dit gebaar… Read more »

Voedselbank krijgt straks vast bedrag van Gestel

      Reacties uitgeschakeld voor Voedselbank krijgt straks vast bedrag van Gestel

Hogere bijdrage voor Voedselbankuitgiftepunt in Gestel Brabants Dagblad (Domien van der Meijden) berichtte op 28 juli dat de Voedselbank Boxtel e.o. voor het uitgiftepunt in Sint-Michielsgestel, van de Gemeente Sint-Michielsgestel een hoger subsidiebedrag krijgt. Wethouder Peter Raaijmakers meldde deze week dat de Gemeente het variabele bedrag per deelnemer  van 2022 t/m 2025 gaat omzetten naar een vast en hoger bedrag…. Read more »