vrijwilligers

Ik wil helpen als vrijwilliger

Moeten leven met een smalle beurs heeft grote invloed op je leven. Ook op je sociale leven. En eenzaamheid dreigt. Gezinnen en mensen met weinig geld, hebben je hulp hard nodig!

Zonder vrijwilligers is Vincentius nergens. Vrijwilligers staan klaar wanneer dat nodig is, want in tijden van nood mag niemand alleen staan. Als vrijwilliger bij Vincentius kun je het verschil maken in iemands leven door er voor hem of haar te zijn. Je geeft iemand, die het niet meer ziet zitten, weer hoop dat het weer beter kan gaan. Ieder mens telt.

Vrijwilligerswerk biedt ook voordelen voor jou

Je wereld groeit met vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is inspirerend, versterkt je als mens en je draagt bij tot een op elkaar betrokken samenleving. Je krijgt de kans een andere te helpen, je betekent veel voor anderen en voor je omgeving én beleeft er zelf ook plezier aan.
Bij Vincentius Sint-Michielsgestel zijn er tientallen vrijwilligers. Al die mensen gebruiken hun talenten, je ontmoet mensen en je leert nieuwe dingen. Kortom: vrijwilligerswerk doet goed!

Vacatures. Waar en hoe kun je helpen?

Het aanbod van vrijwilligerswerk bij Vincentius loopt enorm uiteen in tijd, locaties en werkgebieden. Op jouw eigen manier kun je altijd helpen. Neem contact met een van de bestuursleden en ontdek hoe en wanneer je zou kunnen helpen. En kijk onder Actueel om de openstaande vacatures en aankondiging van activiteiten te zien. Je vindt bij Vincentius vast iets dat bij je past.

Zie de nieuwsberichten onder Actueel

Wat verwachten we van je?

Je persoonlijke inzet! Om het werk van Vincentiusvrijwilliger te kunnen doen, heb je om te beginnen tijd nodig. Hoe lang, en wanneer hangt af van de rol die je wilt vervullen. Kijk ook onder activiteiten van Vincentius.

Soms maar een paar keer per jaar bij een actie (bijv. Sinterklaas, kindermiddag, voedselinzameling) of wekelijks (voedselbank), of iets wat er tussen zit. Daarnaast verwachten wij van je dat je goed kunt samenwerken en dat je kunt inleven in de mensen die je ontmoet. Als vrijwilliger sta je er niet alleen voor. Je werkt altijd samen met andere vrijwilligers.