Veel mensen in Gestel steunden met Kerst gezinnen met smalle beurs

      Reacties uitgeschakeld voor Veel mensen in Gestel steunden met Kerst gezinnen met smalle beurs

315 huishoudens met weinig geld ontvingen eind december een Kerstpakket en een supermarktwaardebon, zodat ook zij een mooie Kerst konden vieren. Hierbij zitten ook de 68 gezinnen die wekelijks de Voedselbank in Gestel bezoeken.

 

Dit is mogelijk gemaakt door de vele giften van mensen, bedrijven en organisaties. Naast de geldelijke donaties heeft het winkelend publiek in Berlicum honderden kratten met langhoudbare levensmiddelen ingezameld. Ook leerlingen en leraren van o.a. het Eldecollege en Gymnasium Beekvliet hebben hiervoor voedselinzamelingsacties gehouden.

Leerling school inspecteert de kratten met voedsel

Vrijwilligers van Vincentius en Augustinus nemen van winkelend publiek levensmiddelen aan.

Leerlingen Eldecollege in actie voor Vincentius.

Tientallen vrijwilligers hebben hiervoor voedsel ingezameld bij de winkels, dozen ingepakt en de Kerstpakketten vlak voor Kerstmis thuisbezorgd.

 

Bij elkaar heeft de inzamelingsactie voor kerstactie 2023 de verwachtingen overtroffen omdat bijna 30.000 euro voor de Kerstactie is gedoneerd. Daarnaast werd nog eens 6.000 euro ontvangen ter ondersteuning van de overige activiteiten van Vincencentius. Hieruit blijkt dat mensen in de Gemeente Sint-Michielsgestel betrokken zijn bij hun mededorpsgenoten.

 

 

Leerlingen basisscholen hebben levensmiddelen ingezameld voor de Voedselbank

Leerkrachten van de basisscholen de Bolster en Theresiaschool hadden eerder Vincentius  benaderd met de vraag of zij ook een bijdrage konden leveren aan de kerstpakketten. Omdat zij pas tussen Sinterklaas en de kerstvakantie konden inzamelen is in goed overleg besloten dit te gaan doen voor alleen de Voedselbankcliënten. De beide scholen hebben met de inzameling van totaal 31 kratten opgehaald. De ingezamelde levensmiddelen worden tijdens de wekelijkse uitgiftedagen verdeeld onder cliënten van de Voedselbank.

 

Het Bestuur van Vincentius dankt alle vrijwilligers en donateurs die dit mogelijk hebben gemaakt.

De Kerstactie werd  ook dit jaar weer georganiseerd door Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel en vrijwilligers van de H. Augustinusparochie in Berlicum-Middelrode. Daarbij werkt Vincentius samen met andere organisaties zoals scholen, serviceclubs en de Gemeente.