Vincentius maakt deelname aan kindervakantieweek mogelijk

      Reacties uitgeschakeld voor Vincentius maakt deelname aan kindervakantieweek mogelijk

Dit jaar kunnen 18 kinderen deelnemen aan de vakantieweken, doordat Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel de kosten voor haar rekening neemt. Die vakantieweken worden in bijna elk dorp binnen onze gemeente georganiseerd. Het betreft hier kinderen van wie de ouders gebruik maken van de Voedselbank.

De eerste schooldag na de grote vakantie is voor kinderen uit gezinnen die  leven in armoede vaak pijnlijk. Alle kinderen mogen dan even vertellen waar zij met vakantie naar toe geweest zijn, welke pretparken ze bezocht hebben, enz.. De kinderen uit onze doelgroep hebben dat meestal niet meegemaakt, omdat de ouders daarvoor de financiële middelen niet hadden.

Ook in Sint-Michielsgestel groeien 3 kinderen per klas in armoede op

Wist u dat in Nederland 1 op de 7 kinderen opgroeit in armoede? Dus in iedere klas op de basisschool zitten er 3 à 4 kinderen die niet mee kunnen doen aan activiteiten die geld kosten.

De Vincentiusvereniging gemeente Sint-Sint-Michielsgestel kan dat probleem niet oplossen, maar biedt hulp aan kinderen uit gezinnen met een smalle beurs waar dat mogelijk is. Zo organiseren wij voor hen ook kindermiddagen en een jaarlijks sinterklaasfeest.

Hopelijk komen deze kinderen straks ook met enthousiaste verhalen terug op school!

Als het een succes blijkt te worden dan kan mogelijk voor de volgende jaren deze groep worden uitgebreid met kinderen, waarvan de ouders  het minimum loon of net iets meer dan het minimumloon verdienen.

Waar

Vakantieweken voor kinderen worden in de gemeente Sint-Michielsgestel georganiseerd in de dorpen: Den Dungen, Middelrode, Berlicum, Gemonde en Sint-Michielsgestel.