Jan Pommer bestemt zijn afscheidscadeau voor talentontwikkeling kinderen

      Reacties uitgeschakeld voor Jan Pommer bestemt zijn afscheidscadeau voor talentontwikkeling kinderen

Jan Pommer bestemt zijn afscheidscadeau voor talentontwikkeling kinderen

Op 15 juli gaf oud-burgemeester Jan Pommer de helft van zijn afscheidscadeau aan Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel.

Jan Pommer overhandigt de helft van zijn afscheidscadeau aan Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel.

Talentontwikkeling van kinderen

Deze gift van 2.750 euro zal Vincentius besteden aan talentontwikkeling van kinderen uit gezinnen met een smalle beurs. Zo kunnen kinderen geholpen worden hun droom op het gebied van bijv. opleiding, sport of cultuur (muziek, dans) na te jagen.

 

Afscheidscadeau aan oud-burgemeester Jan Pommer

De gift van Jan Pommer was het resultaat van een actie die door de burgemeester in samenwerking met de Gemeente Sint-Michielsgestel was opgezet. Met het doel om, in plaats van afscheidscadeaus, een bijdrage te geven voor de acties ‘Bij Jan’ en ‘Van Jan’’. Deze actie leverde het verrassende en niet-verwachte bedrag op van €5.550,00! En wat nagekomen giften.

De helft van dat bedrag is bestemd voor de actie ‘Van Jan’ en werd door hem geschonken aan de Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel. De andere helft ging naar ‘Stichting Bij Jan’. Deze jonge organisatie helpt mensen in Sint-Michielsgestel die willen werken en er zelf niet in slagen dat werk te vinden.

 

‘Ieder mens telt’ voor de Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel

Pommer heeft de Vincentiusvereniging uitgekozen omdat  deze goed past bij zijn beginselen: ‘Ieder mens telt’ en ‘Nabij zijn’. Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel zet zich in voor mensen met een smalle beurs. Juist ook voor die mensen die net boven de norm zitten voor allerlei steunmaatregelen en daardoor vaak buiten de boot vallen.

Vincentius is al actief voor kinderen. Met dit bedrag kan Vincentius meer aandacht geven aan talentontwikkeling van kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Met name als ze geen beroep kunnen doen op financiële ondersteuningsregelingen van de overheid. Bijvoorbeeld omdat het gezinsinkomen iets meer bedraag dan 120% van het minimuminkomen.

 

Een prachtig afscheidscadeau van onze oud-burgemeester! Heel veel dank.