Wethouder Ed Mathijssen gaat samenwerken met SchuldHulpMaatje

      Reacties uitgeschakeld voor Wethouder Ed Mathijssen gaat samenwerken met SchuldHulpMaatje

Geldzorgen? SchuldHulpMaatje Sint-Michielsgestel gaat binnenkort van start, als er voldoende “maatjes” zijn aangemeld en getraind.

Wethouder Ed Mathijssen ondertekende op 12 juli de intentieverklaring met SchuldHulpMaatje i.o., Samen met Margret de Jong, voorzitter van de initiatiefneemster Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel. (foto)

Samen lukt ‘t …,

Dat is waarin ze geloven bij SchuldHulpmaatje, de Vincentiusvereniging en de gemeente Sint-Michielsgestel. Zeker als je in de schulden zit heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Én zonder te oordelen met je aan de slag gaat om financieel weer orde op zaken te stellen. De maatjes doen dat.

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens te maken met schulden. Lang niet altijd “eigen schuld …”. Een scheiding, ziekte, ontslagronde kunnen er zomaar voor zorgen dat de schulden zich rap opstapelen. En wat doe je dan als steeds je geld op is voor de maand voorbij is?

SchuldHulpMaatje Sint-Michielsgestel i.o. is, net als 115 andere gemeenten, aangesloten bij de landelijke vereniging SchuldHulpMaatje. Het initiatief om hiermee in Sint-Michielsgestel te starten is het afgelopen jaar genomen door de Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel, ondersteund door twee protestantse kerken en de katholieke kerk en in samenwerking met de Gemeente.

Vincentius is en was in Sint-Michielsgestel al actief met schuldhulpverlening aan mensen met een smalle beurs door ondersteuning bij thuisadministratie. Deze activiteit wordt door SchuldHulpMaatje-initiatief versterkt.

Vrijwilligers nodig

SchuldHulpMaatje Sint-Michielsgestel i.o. gaat officieel van start zodra er voldoende vrijwilligers zijn getraind tot gecertificeerd maatje. In de praktische driedaagse training wordt geleerd hoe men een ander het beste kan helpen om de geldzaken weer op orde te krijgen. Begeleiding om anders met het geld om te gaan en financiële zelfredzaamheid staan daarbij centraal. Aan de begeleiding door een maatje zijn geen kosten verbonden, het doel is om toenemende geldzorgen en schulden te voorkomen.

Wie aan de slag wil als maatje of meer informatie wil kan contact opnemen met bestuurslid van VincentiusTon van de Kerkhof (tel: 06-22138516 of per mail: schuldhulp@vincentiusgestel.nl).

Voor meer info:

12.7.2019