Melkmeisje en Broodmeisje nemen afscheid van Vincentius als vrijwilligers voor de voedselbank

      Reacties uitgeschakeld voor Melkmeisje en Broodmeisje nemen afscheid van Vincentius als vrijwilligers voor de voedselbank

Corry Schakenraad en Ria Wiersma worden bij hun afscheid van Vincentius in de bloemetjes gezet

Onlangs hebben we, op hun verzoek, afscheid genomen van twee vrijwilligers van de Voedselbank.

Corry Schakenraad en Ria Wiersma zijn actief geweest sinds de voedselbank in 2007 door de Vincentiusvereniging werd opgericht en ze hebben nooit verstek laten gaan.

Corry en Ria kregen de bijnamen ‘Melkmeisje‘ en ‘Broodmeisje‘, omdat ze zich respectievelijk ontfermden over de zuivel en de bakkerswaren.

Aanvankelijk kwamen ze met de fiets van Gestel naar Den Dungen, later met de bus en de laatste jaren met de regiotaxi.

Van Corry dient nog vermeld te worden dat ze, ondanks haar 93 jaren jong, tot het laatst nog rondsjouwde met zware kisten aardappelen, enz. Als je zei “ Corry, zou je dit nou wel doen?”, dan werd dit luchtig weggewuifd.

Corry en Ria waren een twee-eenheid en ze zullen gemist worden. Maar ook zij zullen de voedselbank en het contact met de klanten missen. De Vincentius-coördinator van de voedselbank en de voorzitter van de Vincentiusvereniging spraken lovende woorden en gaven hen bloemen.

Corry en Ria, dank voor alles!

De voedselbank in de gemeente Sint-Michielsgestel wordt gerund door vrijwilligers van de Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel.