Spetterend Sinterklaasfeest

      Reacties uitgeschakeld voor Spetterend Sinterklaasfeest

Spetterend Sinterklaasfeest voor 86 kinderen van ouders met een smalle beurs.

Zaterdag 30 november was het weer zover. Sinterklaas en zijn pietermannen brachten op twee locaties in onze gemeente een bezoek aan kinderen, waarvan de ouders weinig te besteden hebben.

Op het Wijkplein-oost in Sint-Michielsgestel waren maar liefst 58 kinderen aanwezig uit Gestel, Gemonde en Den Dungen

En op de locatie van Bint in Berlicum mocht de Sint 28 kinderen uit Berlicum en Middelrode verwelkomen.

Cadeaus, luid gezang, gejuich en polonaise

Sinterklaas werd  binnengehaald  onder luid gezang en gejuich. Voor alle kinderen had hij strooigoed en een snoepzak meegebracht.  In de sinterklaastijd moet dat toch kunnen, vond hij.  Bovendien was er voor ieder kind een bij de leeftijd passend cadeau. Een paar kinderen mochten bij de Sint komen om daar hun presentje in ontvangst te nemen. Daarna werd het startschot voor het sinterklaasfeest gegeven. Waarop de rest van de kinderen, gezeten in een kring,  allemaal tegelijk hun cadeaus mochten uitpakken. Het was een spetterend festijn met spelletjes en alleen maar blije gezichten. In Berlicum werd zelfs de polonaise gelopen.

Toch fijn dat Sinterklaas er is voor alle kinderen. Onafhankelijk van de financiële situatie van het thuisfront. Het feest werd mogelijk gemaakt door Vincentiusvereniging Gemeente Sint-Michielsgestel, de Speelgoedbank en haar andere donateurs.