Inzameling levensmiddelen Voedselbank in Gestel

      Reacties uitgeschakeld voor Inzameling levensmiddelen Voedselbank in Gestel

Inzamelings acties bij AH en Jumbo op 14 december in Gestel

Op zaterdag 14 december houdt Vincentius in Sint-Michielsgestel weer een inzamelingsactie van lang houdbare levensmiddelen voor de Voedselbank.

We doen dat bij:

  • Albert Heijn aan het Kloosterpad in het centrum van 10.00 tot 17.00 uur en bij
  • Jumbo aan de Nieuwstraat van 9.30 tot 16.30 uur.

Hopelijk kunt u ook dit jaar weer een of enkele producten doneren. Allemaal nog steeds hard nodig ook nu het weer allemaal beter lijkt te gaan want groei gaat voorbij aan arme gezinnen.

Hoe werkt het?

U kiest de producten die u wilt geven zelf uit en neemt deze in uw winkelkar mee naar de kassa. Na afrekening kunt u ze overhandigen aan de vrijwilligers van Vincentius die bij de uitgang van de supermarkt staan.

Ook scholen en buurtverenigingen houden inzamelings acties!

Ook scholen zamelen voedsel in voor de Voedselbank zoals basisscholen Theresia in Berlicum, en de Wegwijzer en Maaskantje in Gestel en het Eldecollege in Gestel. Daarnaast is er ook een inzamelingspunt in de Litserborg.  Ook buurtvereniging de Hazenakkers in Sint Michielsgestel haalt weer op tbv de Voedselbank.

Wat gebeurt er daarna met uw levensmiddelen?

De ingezamelde producten gaan eerst naar de centrale in Boxtel. Vanuit de centrale worden de uitgiftepunten van de Voedselbank in Boxtel, Haaren, Sint-Oedenrode en Sint-Michielsgestel van levensmiddelenpakketten voorzien. Alsmede van verse en diepgevroren producten zoals groente en fruit, zuivel, brood en vlees.

Uitdeling aan ruim 60 klanten van Vincentius

Iedere donderdagmiddag  zorgen vrijwilligers van de Vincentiusvereniging in Sint-Michielgestel dat de ruim 60 klanten ontvangen worden en levensmiddelen krijgen, al naar gelang de gezinsgrootte. Daarmee kunnen we weer enkele dagen vooruit. Het uitgiftepunt in onze gemeente bevindt zich in de Litserborg in Den Dungen.