Vele kratten levensmiddelen voor Voedselbank

      Reacties uitgeschakeld voor Vele kratten levensmiddelen voor Voedselbank

Zeer geslaagde inzamelingsacties levensmiddelen in Berlicum en Sint-Michielsgestel

Bezoekers van de Jumbo en Albert Heijn in Sint-Michielsgestel hebben heel veel lang houdbare levensmiddelen gegeven, in dit geval bestemd voor de Voedselbank. Ook de winkels zelf waren zeer gastvrij en hebben ook vele kratten met levensmiddelen extra gedoneerd! De oogst was ruim 40 volle kratten bij de Jumbo en 50 kratten met levensmiddelen bij AH en nog eens 90 door AH zelf! Daarnaast is 180 euro in geld ontvangen.

Er waren zelfs mensen die na het winkelen met een vol krat met levensmiddelen aan kwamen dragen. Fantastisch.

Deze inzameling door vrijwilligers van de Vincentiusvereniging gemeente Sint-Michielsgestel vond plaats op zaterdag 14 december. Daarbij werd ook dankbaar gebruik gemaakt van de hulp van leden van basketbalvereninging Den Dungk uit Den Dungen. En van drie enthousiaste stagiaires van het Jacob Roelands Lyceum in Boxtel.

 

Ook leerlingen van scholen en thelocalGym gaven levensmiddelen

Twee basisscholen (Theresia in Berlicum en de Wegwijzer in Den Dungen) hadden een thema waarbij voedselinzameling door de kinderen prima paste. Op beide scholen was de opbrengst erg mooi (15 kratten elk) en een doos met speelgoed. Van het Eldecollege in Gestel gaven zowel de onder- als de bovenbouw samen 15 kratten levensmiddelen en nog  eens vele andere zaken m.n. speelgoed. Sportschool thelocalGym in Gestel had ook een thema Locals for Locals maar liefst 50 volle tassen konden door de Voedselbank worden opgehaald.

En vele anderen gaven ook

Daarnaast kwamen ook inwoners van de gemeente zelf in totaal 5 kratten levensmiddelen vullen. Bijv. op woensdag bij de voedselbankuitdeling in de Litserborg. Boer Goossens heeft vorige week alle cliënten van de Voedselbank een mix van kerstingrediënten gegeven.

Buurtvereniging de Hazenakkers gaf een volle auto met 15 dozen en kratten levensmiddelen (zie dames op de foto). En ten slotte gaf het bedrijf Particolaere uit Gestel ook nog eens allerlei producten

Ook de kerstpakketten actie van de Vincentiusvereniging had een niet onaanzienlijk neveneffect. Ongeveer 25 extra kratten konden door Vincentius Sint – Michielsgestel aan Voedselbank Boxtel gedoneerd worden.

Dank voor 300 kratten levensmiddelen!

In totaal zijn in december ruim 300 kratten levensmiddelen ingezameld. Deze december actie stond onder de enthousiaste leiding van de Vincentiuscoordinator Albert Swinkels, die werd bijgestaan door vele vrijwilligers. Het blijkt maar weer dat velen begaan zijn met de mensen die het wat minder goed gaat.

Hartelijk dan aan alle gulle gevers en vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt!

Er werden zoveel levensmiddelen gegeven dat de vrijwilligers van de logistiek het maar net konden bijbenen.