Voedselbank in Sint-Michielsgestel gaat ook op woensdag uitdelen

      Reacties uitgeschakeld voor Voedselbank in Sint-Michielsgestel gaat ook op woensdag uitdelen

Voedselbank-vrijwilligers van de Vincentiusvereniging in Gestel

De Voedselbank in Sint-Michielsgestel gaat vanaf februari, naast donderdag ook op woensdag pakketten uitdelen aan haar cliënten.

We starten op 5 februari met 2 dagen in de week

De uitbreiding naar 2 dagen in de week uitdelen start op woensdag 5 februari. De uitdelingen vinden dan plaats in de Litserborg (Den Dungen) op:

  • woensdag van 16.00-17.15 uur, en
  • donderdag van 15.15 – 16.30 uur

Aantal cliënten van de Voedselbank groeit

Het aantal cliënten van de Voedselbank in Sint-Michielsgestel is de laatste tijd flink toegenomen (58). Dit komt omdat gezinnen die in aanmerking komen, gemakkelijker bereikt worden. En daarnaast is de norm per 1 januari opnieuw verhoogd, waardoor ook meer gezinnen in aanmerking komen.

De donderdag werd te vol

Door de groei van cliënten werd het steeds lastiger om met 1 busrit vanuit Boxtel de pakketten in Den Dungen (Litserborg) aan te leveren. Ook voor de Vincentiusvrijwilligers werd door het groter aantal mensen de klus steeds zwaarder.

 

4 extra vrijwilligers voor de woensdag

Gelukkig was er in de Litserborg ruimte om ook op woensdag uit te gaan delen. Door de uitdeling op 2 dagen kunnen we beter inspelen op de mogelijkheden van de cliënten.

Aan de cliënten is gevraagd of hun voorkeur naar uitging naar de woensdag of de donderdag. Natuurlijk moet er ook ruimte zijn bij de vrijwilligers van Vincentius om de invulling op 2 dagen te realiseren. En dit alles gaat lukken mede omdat er een 4 tal nieuwe vrijwilligers na een korte inwerkperiode ook mee gaan draaien.

Vincentius en voedselbank in Sint-Michielsgestel

De Voedselbank in Sint-Michielsgestel is een onderdeel van de Voedselbank Boxtel e.o.. De uitdeling van de Voedselbank in de gemeente Sint-Michielsgestel wordt verzorgd door Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel.