Afscheid Roel Wesstra van Vincentiusvereniging

      Reacties uitgeschakeld voor Afscheid Roel Wesstra van Vincentiusvereniging

Vincentiusbestuurder Roel Wesstra heeft deze week, tijdens de nieuwjaarsreceptie voor de vrijwilligers, afscheid genomen van de Vincentiusvereniging in Sint-Michielsgestel.

Vincentius voedselbank

9 jaar geleden is Roel begonnen bij de Vincentiusvoedselbank, toen nog gehuisvest was in de Blauwe Scholk. Het aantal cliënten lag indertijd tussen de 20 en 25 personen.

In die tijd heeft hij zich ingespannen om het contact tussen de cliënten en de medewerkers van de sociale dienst uit Veghel gemakkelijker te maken. Roel zorgde ervoor dat er regelmatig iemand van de sociale dienst op donderdagmiddag bij de voedselbank aanwezig was voor vragen of een gesprekje.

Thuisadministratie en communicatie

Twee jaar later werd Roel bestuurder van de Vincentiusvereniging. In die rol is hij begonnen met het opzetten van een thuisadministratie, in samenwerking met Humanitas uit Den Bosch. De schulden van de cliënten van de Voedselbank lieten hem niet los en tijdige begeleiding in hun uitgavepatroon zou volgens hem veel ellende kunnen voorkomen.

Met de portefeuille communicatie zorgde hij voor nieuwe folders, banners en  vele mooie artikelen in huis-aan-huisbladen zoals de Brug.

Ook heeft hij veel tijd gestoken in het onderzoek naar haalbaarheid van een Vincentius-kringloopwinkel en werving van giften.

Van 40 naar ruim 200 Kerstpaketten

Tot slot coördineerde Roel de jaarlijkse kerstpakkettenactie van Vincentius. Ging het aanvankelijk om ca. 40 adressen, in de loop der jaren is dit uitgegroeid naar ruim 200. In samenwerking met veel Vincentius-vrijwilligers en vrijwilligers uit de Augustinusparochie in Berlicum.

Vincentius-voorzitter Margret de Jong zette tijdens de nieuwjaarsreceptie niet alleen Roel Wesstra in het zonnetje, maar ook zijn vrouw An die  jaarlijks in december de Kerstpaketten-vrijwilligersploeg van koffie, koek en warme erwtensoep voorzag.

De kerstppaketten-actie van de Vincentiusverenigng Sint-Michielsgestel  zal worden voortgezet door Henk van Osch die al vrijwilliger was bij Vincentius.

Nieuwjaarsreceptie voor vrijwilligers.

Traditiegetrouw organiseerde de Vincentiusvereniging in de gemeente Sint-Michielsgestel op 9 januari een nieuwjaarsborrel voor haar vrijwilligers. Ook om hen te bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar en succes te wensen voor 2020!