Activiteiten voor kinderen

Vincentius actief voor kinderen met ouders met een smalle beurs

We geven (financiële) hulp aan gezinnen met kinderen t/m de middelbare school-leeftijd. Bijvoorbeeld voor een vrijwillige ouderbijdrage, schoolreis, muziekles of leergeld.

Daarnaast organiseren we in de zomer een leuke kindermiddag op de laatste dag van de Dungense Kermis.

Ook maken we de deelname mogelijk aan kindervakantieweken (zoals MiniGestel).

En eind december organiseren we een sinterklaasmiddag voor kinderen in de lagere-schoolleeftijd. Samen met een sinterklaasactie waarbij inwoners van Gestel speelgoed konden inleveren.

Tot slot steunen we ook speciale talentontwikkeling van kinderen op gebied van bijv. sport, muziek, dans, enz.

Vincentius heeft in de gemeente Sint-Michielsgestel sinds 2018 ervaring opgedaan met het bijstaan van ouders met beperkte middelen. Zo hebben we bijgedragen aan zwemlessen, fietsen om naar de middelbare school te gaan, schoolactiviteiten, lidmaatschap en/of speciale talent-ontwikkeling op gebied van sport, muziek, dans, en andere activiteiten voor kinderen.De uitvoering van de kindbijdragen (Kijnsmagelden) hebben we teruggegeven aan de Gemeente (Zie jaarverslag 2018).

Sinterklaasmiddag in november door Vincentius Sint Michielsgestel.

Gestel heeft in 2018 overvloedig aan Sinterklaas gedacht

Na de succesvolle Sinterklaasmiddag in 2018 jaar gaat de Vincentiusvereniging ook op 30 november weer een Sinterklaasmiddag houden. Deze activiteit is bedoeld voor kinderen van gezinnen uit Sint Michielsgestel waar speelgoed met Sinterklaas niet vanzelfsprekend is. Het gaat daarbij om kinderen van 0 jaar tot en met groep 8 van de basisschool.

Een Vincentiuswerkgroep van vrijwilligers organiseert dit.

In de zomer een kindermiddag (tijdens de Dungense Kermis)

In juni – op de laatste dag van de Dungense Kermis – organiseren we een kindermiddag voor kinderen van ouders die het niet zo breed hebben. Wat doen we op zo’n middag? Kinderen gaan samen naar een leuke film kijken, terwijl ze mogen genieten van frites, snacks en frisdrank, ze krijgen gratis toegang tot een aantal attracties op de kermis en aan het einde krijgen de kinderen een verrassing mee!

Wil je deelnemen aan activiteiten voor kinderen?

Denk je dat je voor een van deze activiteiten voor je kinderen in aanmerking komt, volg dan de nieuwsberichten op deze website. Meerderen mensen krijgen ook een brief. Heb je geen brief met een uitnodiging voor je kinderen gekregen, stuur dan een mailtje naar de Vincentiuscoordinator kinderen: . Dan mailen we je alsnog de informatie.