Extra voedseluitgifte voor 60 huishoudens in Gestel en cheque voor Voedselbank

      Reacties uitgeschakeld voor Extra voedseluitgifte voor 60 huishoudens in Gestel en cheque voor Voedselbank

Extra uitgifte voedselpakket voor 60 huishoudens in Gestel

Voorbeeld van het laatste voedselpakket. Op 30 december werd in Sint-Michielsgestel aan 60 gezinnen een extra groot voedselpakket uitgereikt!

60 ‘voedselbankhuishoudens’ in de Gemeente Sint-Michielsgestel hebben op 30 december een extra voedselpakket ontvangen. De uitgifte vond plaats op het uitgiftepunt van de Voedselbank in de Litserborg in Den Dungen.

Deze uitgifte is mogelijk gemaakt door giften die via Voedselbank Boxtel waren binnengekomen (o.a. de pakketten van AH, Lidll en Voedselbank Nederland). En er waren ook diverse lokale initiatieven die via Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel liepen (zoals de kerstsokken van de Sokstudio in Den Dungen en de traditionele tasjes van Stichting World Child Care in Berlicum.

Vincentiusvereniging SInt-Michielsgestel deed er nog een schepje bovenop door iedere cliënt een supermarkt-pasje met een geldbedrag mee te geven.

Het kerstdiner-initiatief van Ellen Steenbergen en Dorieke Goodijk op 23 december ging hieraan vooraf (zie nieuwsbericht).

 

Vincentius doneert daarnaast 3.000 euro aan Voedselbank Boxtel e.o.

Bovenop de extra voedseluitgifte overhandigde Margret de Jong van Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel vandaag een cheque van 3.000 euro aan Frans Hoeks van Voedselbank Boxtel e.o.. Dit geld komt in de loop van 2021 ten goede aan de cliënten van de uitgiftepunten in Sint-Michielsgestel, Boxtel en Sint-Oedenrode. Ook deze donatie is mogelijk gemaakt door diverse giften aan de Vincentiusvereniging.

Zeer veel betrokken vrijwilligers en donateurs

Op initiatief van Vincentiusvereniging in Gestel hebben veel mensen, vrijwilligers, bedrijven en instellingen deze laatste decemberactie mogelijk gemaakt. Hierdoor konden meer dan 100 kratten langhoudbare levensmiddelen worden opgehaald en in de centrale in Boxtel opgeslagen voor later gebruik. Zo hebben honderden mensen in wijken en bij supermarkten (AH en Aldi in SInt-Michielsgestel) langhoudbare levensmiddelen gegeven.

Bijzondere vermelding verdienen de wijkacties voor voedingsgmiddelen in Hazeakkers in Sint-Michielsgestel, Jacobskamp in Den Dungen en de actie van Theresia basisschool in Berlicum. Tenslotte is een deel van de levensmiddelen aan de Voedselbank gegeven dat nog afkomstig was van de Kerstpakkettenactie van Vincentiusvereniging Gestel.

Deze actie is mede mogelijk gemaakt door Wilmar holding, Den Dungen, Westelaken Loon- en Grondverzetbedrijf, Berlicum, Van Lith Holding, Berlcum,Ro-infra, Berlicum, Pijnenburg Holding, Sint-Michielsgestel, Local Gym, Sint-Michielsgestel, Lionsclub De Meijerij, Den Dungen (zie ook nieuwsbericht) en Huko Holding, Heesch. Sommige gevers wilden anoniem blijven.

Wederom alle vrijwilligers en gulle gevers hartelijk dank!