Voedselinzamelingsactie 23 april bij Jumbo Den Dungen: 35 volle kratten!

      Reacties uitgeschakeld voor Voedselinzamelingsactie 23 april bij Jumbo Den Dungen: 35 volle kratten!

Stagiere van het Eldecollege helpt mee bij inzamelingsactie

Voedselinzamelingsactie op zaterdag 23 april bij Jumbo Den Dungen

Meerdere voedselinzamelingsacties zijn nodig om aan de behoefte van klanten van de Voedselbank tegemoet te komen. Gelukkig zijn ook de supermarkten in Sint-Michielsgestel zeer bereidwillig hieraan mee te werken, evenals aan de statiegeldacties.

De eerstvolgende supermarktactie is op zaterdag 23 april bij Jumbo Janssen in Den Dungen.

Vrijwilligers van de Vincentiusvereniging uit Gestel zullen aanwezig zijn om vooral zoveel mogelijk droogwaren en eetwaren-in-blik in te zamelen.

In navolging van Boxtel en Sint-Oedenrode zullen eind dit jaar ook de bekende Douwe Egberts koffiepuntenactie worden gehouden, waarvoor nu al gespaard kan worden.

Klanten Voedselbank in Gestel kregen extra boodschappenbonnen met Pasen

In de week vóór Pasen hebben de Gestelse cliënten van de Voedselbank extra boodschappenbonnen ontvangen. Dat kregen zij naast het normale wekelijkse voedselpakket in het uitdeelpunt de Litserborg.

Deze bonnen zijn aangeboden door de Vincentiusvereniging in Gestel. De cliënten en hun gezinnen waren erg blij met dit extra steuntje in de rug.

Aantal voedselbankklanten in Gestel neemt toe.

Sinds kort is het aantal huishoudens dat gebruik maakt van het uitgiftepunt van de Voedselbank in Sint-Michielsgestel weer gestegen naar ca. 50. Dat wordt mede veroorzaakt door nieuwe Oekraïense gezinnen, die hier zijn komen wonen.

 

Update 23 april:

De acties in Den Dungen leverden 35 volle kratten met levensmiddelen op!