Margret de Jong vertrekt als voorzitter | Terugblik 2021

      Reacties uitgeschakeld voor Margret de Jong vertrekt als voorzitter | Terugblik 2021

Afscheid van Margret de Jong als voorzitter van de Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel

Tijdens de vrijwilligersbijeenkomst van Vincentius op 22 april heeft Margret de Jong – Groenmans afscheid genomen als bestuurder en voorzitter van Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel. Zij was in maart opgevolgd door Rutger van Basten Batenburg uit Gestel die sinds 2018 in het bestuur zit.

Margret is in 2005 begonnen als vrijwilliger voor de Voedselbank in Sint-Michielsgestel en was sinds 2014 voorzitter. De leden van de Vincentius hebben haar met applaus en bloemen bedankt voor haar inzet. De oud-bestuurders  (oud-pastoor) Chris van Beurden en Tinne van Ommen, waren ook aanwezig om haar uit te luiden. Deze twee personen zaten al in het bestuur bij de doorstart van de Vincentiusvereniging in 1992.

Dank aan Margot van Hal, Toon en Berdien Rijken en Truus en Will Beuvink!

Tijdens de vrijwilligersbijeenkomst werden ook Toon en Berdien Rijken en Truus en Will Beuvink in het zonnetje gezet omdat zij al meer dan 15 jaar zich hebben ingezet voor de Voedselbank in het uitgiftepunt in de gemeente Sint-Michielsgestel. Ook werd Margot van Hal bedankt voor het werk dat zij vijf jaar heeft gedaan als intaker van de Voedselbank.

Francien van der Burg lid in de orde van Oranje Nassau.

Mede voor haar werk als vrijwilliger voor de Vincentiusvereniging is Francien van der Burg onderscheiden met het lidmaatschap van de orde van Oranje Nassau.

Terugblik Coronajaar 2021

Tijdens de vrijwilligersbijeenkomst blikte de nieuwe voorzitter Rutger van Basten Batenburg ook terug op het Coronajaar 2021 (Jaarverslag 2021 | PDF), werd de jaarrekening 2021 goedgekeurd en het voorstel tot statutenwijziging unaniem goedgekeurd.

Ook afgelopen jaar moesten activiteiten worden aangepast aan de geldende Coronaregels. Gelukkig kon met inzet van ca. 30 vaste vrijwilligers de wekelijkse uitgifte van de voedseluitgifte doorgaan. De vereniging vierde in 2021 ook de oprichting van de Vincentiusvereniging in het dorp Gestel, 170 geleden in 1851. En we hebben ook even stilgestaan bij de 30e verjaardag sinds de doorstart in 1992.

De vrijwiligersbijeenkomst eindigde weer met een gezellige avond voor de vrijwilligers.