Vacature: vrijwilliger Voedselbank in Sint-Michielsgestel

      Reacties uitgeschakeld voor Vacature: vrijwilliger Voedselbank in Sint-Michielsgestel

Vincentius zoekt vrijwilliger voor Voedselbank in Sint-Michielsgestel

Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel zoekt een vrijwilliger die zich wil inzetten voor  het uitgiftepunt van de Voedselbank in de gemeente Sint-Michielsgestel. In het bijzonder iemand die met cliënten in gesprek gaat over de ondersteuning die Vincentius nog meer kan bieden.

Wie zijn wij

Vincentiusverenigng Sint-Michielsgestel streeft naar een beter leven voor zwakkeren en kwetsbaren in de samenleving.  We bieden persoonlijke hulp als die noodzakelijk is en geen andere instantie meer kan helpen.

De organisatie van de Vincentius-vereniging Sint-Michielsgestel bestaat uit enkele tientallen vrijwilligers en zo’n 7 bestuursleden. Zij zetten zich met hart en ziel in voor mensen die het niet breed hebben in de Gemeente Sint-Michielsgestel. Kijk op onze activiteitenpagina wat we allemaal doen.

46 gezinnen en alleenstaanden maken nu gebruik van de Voedselbank in Gestel

Voor meer informatie wat Vincentius doet in het uitgiftepunt in Sint Michielsgestel, kijk dan op deze pagina. Op alle donderdagmiddagen deelt Vincentius de voedselpakketten uit.

Taken

Aan welke taken voor een Vincentius-vrijwilliger Voedselbank denken we nu?

  • Op donderdagmiddagen enkele uren  aanwezig te zijn bij de uitdeling van de voedselpakketten en gesprekken aangaan met cliënten van de Voedselbank.
  • In gesprek met cliënten verkennen hoe Vincentius hen, of hun kinderen of partner, nog meer kan helpen.

We zoeken iemand die

  • sociaal begaan is met mensen die het financieel wat minder gaat,
  • goed kan luisteren en in staat is een hulpvraag te doorgronden,
  • om kan gaan met mensen met verschillende culturele achtergronden,
  • kan samenwerken in een team van vrijwilligers,
  • de privacy van de mensen waarborgt,
  • bereid is om, aanvankelijk wekelijks, op de donderdagmiddagen enkele uren  aanwezig te zijn bij de uitdeling van de voedselpakketten.

en vooral het leuk vind om als vrijwilliger op deze manier bij te dragen aan een goede zaak, neem dan contact met ons op.

Reageer!

Heb je belangstelling of wil je meer info, neem dan contact op met Albert Swinkels,  voedselbank@vincentiusgestel.nl, of bel met een van de bestuursleden. Zie de contactpagina.

update: 8 juni 2019

Status 1 juni 2020: deze vacatures zijn vervuld