Dank voor uw hulp aan Sinterklaas

      Geen reacties op Dank voor uw hulp aan Sinterklaas

Inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel hebben een overweldigende hoeveelheid speelgoed ingeleverd voor kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben.

In aanwezigheid van de echte Sinterklaas en drie Pietermannen werden afgelopen zaterdag ongeveer 85 kinderen in onze gemeente verwelkomd op het Wijkplein in Sint-Michielsgestel. Ze waren uitgenodigd door Vincentiusvereniging Gemeente St-Michielsgestel.

De kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 12 jaar waren allen afkomstig uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Juist in deze dure decembermaand kan dat tot schrijnende situaties leiden. Je moet er toch niet aan denken dat Sinterklaas deze kinderen zou vergeten? Behalve versnaperingen was er ook voor alle kinderen speelgoed.

Daarnaast was er voor een aantal oudere kinderen nog een verrassing in de vorm van cadeaubonnen, te besteden bij Intertoys. Dit was beschikbaar gesteld door Stucadoorsbedrijf L en L uit Den Bosch, waarvan de eigenaar Mark Legierse in Den Dungen woont.

Dit speelgoed  was enkele weken geleden ingezameld na o.a. een oproep daartoe in De Brug. Die inzamelingsactie was een schot in de roos. Mensen uit de gehele gemeente hebben een onvoorstelbare hoeveelheid speelgoed ingeleverd. Onze vrijwilligers zijn echt dagen bezig geweest om al het speelgoed te sorteren.

Allen die die eraan meegewerkt hebben, ontzettend bedankt! Het speelgoed dat over is krijgt een goede bestemming.

En de kinderen waren ook erg blij met de vele spelletjes die ze kregen.