Giften nodig voor Voedselbankcliënten tijdens Coronacrisis

      Reacties uitgeschakeld voor Giften nodig voor Voedselbankcliënten tijdens Coronacrisis

Toename onder werkloze ZZP’ers

Voedselpakketten klaar voor uitgifte

Door de Coronacrisis stijgt het aantal klanten bij de Voedselbank en is er dringend behoefte aan lang houdbaar eten. Volgens voorzitter Arjen Witteveen van Voedselbank Boxtel e.o. zit de recente toename met name onder werkloze ZZP’ers. #voedselbank #corona #sint-Michielsgestel

Voedselpak­ket­ten zijn nu noodgedwon­gen iets kleiner dan anders omdat de voedselbank minder levensmiddelen krijgt van haar leveranciers zoals de lokale supermarkten.

Meer cliënten in Gestel

Uit het enkele dagen geleden verschenen jaarverslag van de voedselbank Boxtel e.o. blijkt dat er in 2019 een forse toename was van twintig deelnemende huishoudens in Sint-Michielsgestel, terwijl in Boxtel het aantal klanten juist afnam met vijftien. Voedselbank Boxtel e.o. kent een 4 tal uitdeelpunten waaronder die in Sint-Michielsgestel. De toename in Gestel zit ‘m volgens Witteveen vooral in de nauwere samenwerking met de lokale Vincentiusvereniging en ook is het afgelopen jaar een beter netwerk opgebouwd in het dorp waardoor we beter met arme gezinnen in contact komen.

Meer vrijwilligers en 2 uitgifte dagen

Vincentius-vrijwilligers beheren het uitdeelpunt van de Voedselbank in Gestel. Het aantal vrijwilligers is flink gestegen en in Gestel wordt nu op 2 dagen het voedselpakket uitgedeeld. En dat komt goed uit, want daardoor kan de organisatie de gevolgen van Corona beter opvangen.

Extra donaties voor Voedselbank zijn welkom

Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel heeft afgelopen week al meer dan 1.000 euro aan donaties ontvangen om de nood ten gevolge van de Coronacrisis te verlichten.

Zeker in deze tijd zijn donaties uiterst welkom, in contanten maar ook in de vorm van levensmiddelen. Er zijn ook al enkele lokale initiatieven gestart.

Albert Swinkels, Vincentius-coördinator Voedselbank in Gestel.

Vincentius voedselbank-coördinator Albert Swinkels zegt hierover “Hopelijk zet zich dat door, want we zullen alle zeilen bij moeten zetten om tijdens de crisis een voedselpakket te kunnen blijven aanbieden. Dat is niet vanzelfsprekend want sommige voedselbanken hebben hun deuren al moeten sluiten. Onze klanten zijn dankbaar dat ze nog steeds terecht kunnen voor een pakket. Ze zijn mede van ons afhankelijk. We merken ook dat de gezinnen die bij ons komen zich grote zorgen maken over de huidige crisis.

Er is nog geen sprake van dat we nieuwe cliënten niet kunnen helpen en dat willen we kost wat kost ook voorkomen” zegt Swinkels.

Hoe kun je helpen?

Neem contact met ons op indien je een bijdrage wilt leveren waardoor de minderbedeelden in onze samenleving niet extra de dupe  worden van de crisis waarin we beland zijn. Dat kan door je aan te melden als vrijwilliger, lang houdbaar voedsel ter beschikking te stellen, een actie te starten of door geld over te maken op onze bankrekening,

Je helpt ook door dit bericht te delen met je vrienden en relaties op sociale media (gebruik een knop onder aan deze pagina!)

Contact

Neem voor meer informatie contact met ons op. Of mail ons: voedselbank@vincentiusgestel.nl