Bokkendonkers en Krabberdonkers bedankt

      Reacties uitgeschakeld voor Bokkendonkers en Krabberdonkers bedankt

De Gestelse en Dungense carnavalsverenigingen hebben dit jaar de Voedselbank gekozen als goede doel bij hun activiteiten.

5 kratten en 460 euro bij carnavalsviering in de Michaelkerk

De carnavalsviering in de Michaelkerk in Sint-Michielsgestel op zaterdagavond 22 februari werd goed bezocht. De carnavalsvereniging had de Bokkendonkers opgeroepen houdbare levensmiddelen mee te brengen naar de kerk. Dat leverde 5 volle kratten op.

Tijdens de viering gaf Vincentius-voorzitter Margret de Jong een uitleg over de Vincentius vereniging. En ook diaken Mari van der Heijden riep de aanwezigen op ruim te doneren voor degenen die geen ruimte hebben aan carnaval mee te doen. Zijn oproep werd rijkelijk beloond want er werd bijna 460 euro opgehaald.

 

‘Unne bonte bende’ en ‘Elk mens telt’

Margret de Jong vatte het werk in Sint-Michielsgestel krachtig samen: Armoedebestrijding! Vincentius besteedde het afgelopen jaar o.a. aandacht aan de cliënten van de Voedselbank, armoede onder kinderen, het bezorgen van kerstpakketten en individuele hulp aan mensen die financieel aan de grond zitten.

Volgens Margret de Jong kunnen de motto’s van de Bokkendonkers ‘Unne bonte bende‘ en van Vincentius ‘Elk mens telt‘, goed samengaan. Want in ‘Unne bonte bende’ zitten mensen met een goed hart die aandacht hebben voor hun medemens die het wat minder makkelijk heeft.

Eieractie voor jeugdcarnaval door Dungense Carnavals vereniging

De Dungense Carnavalsvereniging hield gedurende de carnavalsdagen een eieractie ter ondersteuning van het jeugdcarnaval. De overgebleven 7 tot 8.000 eieren zijn gegeven aan de Voedselbank.

De actie werd namelijk zeer ruim opgezet. Overal werden verse, gekookt en gekleurde eieren uitgereikt.

Op voorhand was bekend dat er veel eieren over zouden blijven voor het goede doel, de voedselbank. De komende weken zullen veel cliënten van de Voedselbank daarom een Krabberdonks eitje kunnen tikken!

Bedankt.

Vincentius-voorzitter Margret de Jong op de preekstoel in Bokkendonk