Levensmiddelen en geld van acties naar Voedselbank Boxtel

      Reacties uitgeschakeld voor Levensmiddelen en geld van acties naar Voedselbank Boxtel

Vandaag heeft Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel een cheque voor ruim 125 kratten met levensmiddelen ter waarde van ruim 4.000 euro en een bedrag van 3.000 euro overhandigd aan de Voedselbank Boxtel e.o..

Margret de Jong, voorzitter en Albert Swinkels bestuurslid van Vincentiusvereniging Sint Michielsgestel en tevens coordinator van de voedselbank, overhandigden de cheque aan  Arjen Witteveen, voorzitter van de Voedselbank Boxtel e.o..

Spontaan en op initiatief van de Vincentiusvereniging zijn in de Gemeente Sint-Michielsgestel in april vele voedsel-inzamelacties gehouden. Dat was extra lastig in Coronatijd.

In vele straten en wijken bemanden kinderen en volwassenen daarom spontaan inzamelpunten voor voedsel. Het voedsel in deze actie is bestemd voor de voedselbankuitgiftepunten in Sint-Michielsgestel (incl. de dorpen Den Dungen, Berlicum, Middelrode en Gemonde), Boxtel, Haaren en Sint-Oedenrode.

Er werd ook veel geld overgemaakt op de rekening van Vincentius en doneerden bedrijven en particulieren ook rechtstreeks aan Voedselbank Boxtel e.o.

Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel beheert en bemant met Vincentiusvrijwilligers, het uitdeelpunt van de Voedselbank Boxtel e.o. in de gemeente Sint-Michielsgestel.

Acties lopen nog door tot 1 juni

Dit is het resultaat tot 1 mei. De actie loopt nog tot 1 juni en zal dus nog wat hoger gaan uitvallen. Inmiddels is de teller al opgelopen naar meer dan 150 kratten voedingsmiddelen.

Mensen kunnen nog steeds geld en goederen doneren. Alles ten behoeve van het in Coronatijd groeiend aantal minderbedeelden.