7 nieuwe vrijwilligers bij Vincentius door Coronatijden

      Reacties uitgeschakeld voor 7 nieuwe vrijwilligers bij Vincentius door Coronatijden

3 van de 7 nieuwe Vincentius-vrijwilligers

Door de Corona-crisis hebben we meer tijd vrij en denken we na hoe we anderen kunnen helpen.

In de afgelopen weken hebben zich weer 7 nieuwe vrijwilligers aangemeld bij Vincentius. Om mensen te helpen die in de problemen zitten. Wij zijn daar heel blij mee.

Proefdraaien

Maar je moet natuurlijk zelf ervaren wat het allemaal inhoudt en je thuis voelen in de groep. Het 7 tal heeft nu proefgedraaid op woensdag of donderdag bij de voedselbankuitgifte in Den Dungen. En de reactie was unaniem: dit is wel erg leuk en dankbaar werk.

En ze willen allen blijven

Alle 7 aarzelden niet op de vraag of ze door wilden gaan; ja was het antwoord en niet alleen in deze moeilijke tijd maar later ook structureel. Een keer in de maand, of een keer in de week en alles wat er tussen ligt, is mogelijk.

Nog meer behoefte aan vrijwilligers

En dat komt erg goed uit. Want momenteel kost het meer tijd om de voedselbankcliënten te bedienen. Omdat die buiten moeten wachten op hun pakket. Maar we verwachten ook een sterke uitbreiding van het aantal cliënten ten gevolge van Corona. Daarnaast hebben we meer vrijwilligers nodig omdat we  vanaf februari zijn overgegaan naar 2 uitdelingen in de week.

Voor Voedselbank en andere activiteiten voor gezinnen met een smalle beurs

Voor de Vincentiusvereniging is deze aanwas van vrijwilligers ook voor haar andere activiteiten van belang. Onze vrijwilligers zetten zich namelijk ook vaak in voor andere Vincentiusactiviteiten zoals de kindermiddag of de kerstpakkettenactie. Kijk hier voor meer informatie hoe je kunt helpen.

Deel dit bericht:

Je kunt dit bericht te delen op jouw sociale media, zoals Facebook en Whatsapp-groepen (zie knoppen hieronder).