Voedselbankactie met succes afgerond

      Reacties uitgeschakeld voor Voedselbankactie met succes afgerond

Voedselbank-straatactie in Coronatijd  (Jacobskamp)

De voedselinzamelings acties van april en mei zijn succesvol op 1 juni beëindigd. Het resultaat was overweldigend. Bijna 200 kratten aan levensmiddelen ter waarde van ca. 6.000 euro en nog eens ruim 3.000 euro in geld. Voorzitter Margret de Jong van Vincentiusvereniging Sint Michielsgestel overhandigde twee weken geleden al een cheque aan voorzitter Arjen Witteveen van Voedselbank Boxtel eo.. Alles ten behoeve van het in Coronatijd groeiend aantal minderbedeelden.

In eerste instantie bemanden in vele straten en wijken kinderen en volwassenen inzamelpunten voor voedsel. Later werden het vaste inzamelpunten in elk dorp van de Gemeente . Er werd ook veel geld overgemaakt op de rekening van de Vincentiusvereniging. De opbrengst van deze actie was bestemd voor Voedselbank Boxtel e.o. waaronder het uitdeelpunt in Sint-Michielsgestel valt.

Mede door deze actie is er bij de centrale in Boxtel een kleine buffer aangelegd. Die is waarschijnlijk nodig omdat door de toenemende werkeloosheid en tanende economie een toename van het aantal cliënten wordt verwacht.

Vincentiusvereniging Sint Michielsgestel dankt alle gulle gevers en iedereen die zich ingezet heeft om de actie te laten slagen. Op de eerste plaats de eigen vrijwilligers, inwoners die spontaan bijsprongen en degenen die hun faciliteiten ter schikking stelden als inzamelpunt.  Zoals de Litserborg in Den Dungen, Den Durpsherd in Berlicum, de Moerkoal in Middelrode, de Speelgoed Hut in Gestel en de kerken van de H. Michaelparochie. Zo maakte de werkgroep ‘2 vissen en 5 broden’ van deze parochie haar motto meer dan waar.

De actie van de Vincentiusvereniging Sint Michielsgestel is hiermee achter de rug. Er is evenwel nog steeds hulp nodig voor de minderbedeelden in de Gemeente Sint-Michielsgestel.