Afscheid Wilhelmien van de Wassenberg Vincentiusbestuur

      Reacties uitgeschakeld voor Afscheid Wilhelmien van de Wassenberg Vincentiusbestuur

Wilhelmien van de Wassenberg neemt na 13 jaar afscheid van het Vincentiusbestuur

Wilhelmien van de Wassenberg neemt na 13 jaar afscheid van het Vincentiusbestuur

Wilhelmien van de Wassenberg – van Ravensteijn was ruim 13 jaar actief en een gewaardeerd lid van de Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel.

In haar afscheidstoespraak memoreerde voorzitter Margret de Jong dat, nadat Wilhelmien in 2006 gestopt was met haar werk als wethouder sociale zaken zij gevraagd werd om als vrijwilliger toe te treden tot deze sociaal ingestelde vereniging. Er kwam in zekere zin, en weliswaar op veel kleinere schaal, een verlenging van haar werk waar ze eerder beroepsmatig mee verbonden was. Werk waar haar hart naar uitging, nl. het helpen van mensen die in nood zijn.

Zij werd meteen voorzitter van de vereniging en volgde daarmee Jos Smits op. Van haar deskundigheid en ervaring heeft de Vincentiusvereniging veel kunnen profiteren.

Oprichter voedselbank Sint-Michielsgestel

Het was het idee van Wilhelmien om een voedselbank op te richten in de gemeente Sint-Michielsgestel, of beter gezegd een uitgiftepunt hiervoor. In de tijd dat zij nog wethouder was had zij de Vincentiusvereniging al benaderd met de vraag om hieraan mee te werken. Samen met Tine van Ommen en Martijn Toelen zijn zij aan de slag gegaan.

Als eerste leverancier van levensmiddelen kwam voedselbank Helmond in beeld, daarna Veghel, vervolgens Schijndel, Den Bosch en vanaf 2015 Voedselbank Boxtel.

De uitgifte werd aanvankelijk gedaan vanuit De Blauwe Scholk, maar na de opening van De Litserborg werd daar naar toe verhuisd. Voorzitter Margret concludeert dat het een goed idee was van Wilhelmien om aan een voedselbank te beginnen, vandaag de dag is die niet meer weg te denken uit onze gemeente.

Wilhelmien van de Wassenberg is overigens al sinds 1966 actief op diverse maatschappelijke terreinen en werd in 2013 voor al haar activiteiten Koninklijk onderscheiden. En in 2018 was Wilhelmien nog kandidaat voor CDA-Beuningen voor de gemeente­raads­verkiezingen in 2018.

Ondanks verhuizing naar Ewijk toch nog in het bestuur gebleven

Toen Wilhelmien in Ewijk ging wonen bleef zij toch lid van het bestuur van de Vincentiusvereniging, maar niet meer als voorzitter. Vanaf die tijd had zij de taak het contact met Vincentiusvereniging Nederland warm te houden. Daar vonden nogal eens stevige discussies plaats tussen de lokale verenigingen en het hoofdbestuur, in het bijzonder met de toenmalige voorzitter.

Bestuurlijke ervaring zal worden gemist

De voorzitter sloot haar afscheid af met: “Wilhelmien, jouw aanwezigheid in onze bestuursvergaderingen zullen we missen. Je inbreng werd door ons allen zeer gewaardeerd. Je was van alle zaken goed op de hoogte, kwam met gefundeerde argumenten. Het spijt ons dat je ons nu gaat verlaten maar wensen jou voor de toekomst alle goeds. Heel hartelijk dank voor je jarenlange inzet voor onze Vincentiusvereniging.”