Extra dagje-uit voor 80 minimagezinnen met jonge kinderen in Gestel

      Reacties uitgeschakeld voor Extra dagje-uit voor 80 minimagezinnen met jonge kinderen in Gestel

Deze week kregen 80 jonge gezinnen met een smalle beurs uit Gestel vrijkaartjes voor een dagje uit met het hele gezin naar BillyBird Hemelrijkpark. Inclusief een pasje voor versnaperingen en vervoerskosten.

Daarnaast hebben 310 huishoudens die op bijstandsniveau moeten leven in de Gemeente Sint-Michielsgestel deze week een cadeaukaart gekregen. Waaronder de 60 huishoudens die wekelijks van de Voedselbank gebruik maken. Hiermee kunnen ze deze zomer extra levensmiddelen kopen bij de supermarkten van de Jumbo. Grote gezinnen kregen meer geld.

foto: een van de vele teams met enthousiaste vrijwilligers die deze week de enveloppen met geld en vrijkaartjes rondbrachten.

Ruim 40 vrijwilligers van Vincentius en de wijkteams van het sociale domein van de Gemeente Sint-Michielsgestel gingen deze week bij deze gezinnen langs om de enveloppen met supermarktpasjes en vrijkaartjes persoonlijk af te geven. De Voedselbankhuishoudens werden hiermee verrast tijdens de wekelijks uitdeling.

 

In totaal ontvingen met deze Zomeractie ca. 600 mensen met een smalle beurs 25.000 euro van Vincentius. Deze actie is mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en sponsoren die geld hebben gedoneerd. Zoals de Lionsclubs ’s-Hertogenbosch-Rosmalen en Bernheze met hun jubileum-editie van de Meierij Classic autorally 2023, de ondernemers die deelnamen aan het beniefietdiner ‘door het vuur voor je buur’ en andere organisaties in de Gemeente.

 

Hulp nodig?

Als u denkt dat u of uw kennissen ook tot de doelgroep van Vincentius behoren, kijk dan hier voor meer info.

 

Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel, biedt directe en persoonlijke hulp aan gezinnen en alleenstaanden die in armoede leven of daarin dreigen terecht te komen. Vincentius verzorgt o.a. de wekelijkse uitdeling van levensmiddelen van de Voedselbank aan 60 gezinnen in de gemeente Sint-Michielsgestel.