Natascha begint Geef- en Neemkast in Gestel

      Reacties uitgeschakeld voor Natascha begint Geef- en Neemkast in Gestel

Als je voedsel nodig hebt, maar eigenlijk niet kunt rondkomen

Sinds een paar maanden kunnen mensen die niet kunnen rondkomen ook gebruik maken van de Geef- en Neemkast in Sint-Michielsgestel. Deze wordt in stand gehouden door Natascha Houtdijk en haar dochter Kayleigh.

Heb je voedsel of spullen nodig en heb je eigenlijk onvoldoende geld om van te leven, dan kun je dat gratis uit Geef-en neemkast pakken. Heb je levensmiddelen over, dan kun je dat in de Michaëlkast neerzetten. Alles is anoniem.

Logo van de Michaël Geef- en Neemkast, getekend door Kayleigh Houtdijk.

Waar staat de Geef- en Neemkast?

Aan de ingang van de Mariakapel van de H. Michaëlkerk, Nieuwstraat 34, Sint-Michielsgestel. De Mariakapel is open van 9.00 tot 17.00 uur.

Wat ligt er of wat  kun je brengen?

Alles wat je dagelijks nodig hebt, zoals: lang houdbare levensmiddelen (voedsel) en verzorgingsproducten.

Hoe werkt het? Halen!

Loop naar binnen, kijk rond en pak wat je nodig hebt. Er ligt een schrift waarin je kunt opschrijven wat je nodig hebt. Er liggen ook betaalde devotiekaarsen zodat je een kaarsje kunt aansteken bij Maria.

Dochter Kayleigh zorgt voor de Michaelkast.

Hoe werkt het? Brengen!

Je kunt zelf spullen in de Geef- en neemkast neerleggen. Je kunt ook in het schriftje kijken wat mensen nodig hebben. Wellicht kun je dat de volgende keer ook meebrengen?

Je kunt meehelpen door spullen of voedsel te brengen.  Je kunt ook Natascha en Kayleigh helpen bij het regelen van voedsel en spullen en het goed laten draaien van de Michaëlkast.  Als je meer wilt weten bel haar dan of stuur een mail of een Appje.

Kun je nog meer hulp gebruiken?

Lukt het financieel niet meer en kun je bij geen enkele instantie terecht? Neem dan contact op met Vincentius. Je staat er niet alleen voor. Vincentius is er voor iedereen die extra steun nodig heeft. Zo bestaat er in de Gemeente een Voedselbank waarvan je mogelijk gebruik van kunt maken.

Contact:

Natascha Houtdijk en haar dochter Kayleigh voor de ingang van de Mariakapel met de Michaël Geef-en en Neemkast.

Dit is een initiatief van Natascha en Kayleigh.

De Michaël Geef- en Neemkast is een initiatief van Natascha Houtdijk en haar dochter Kayleigh. De Vastenperiode dit jaar was een mooie tijd voor hen om te bedenken wat ze zelf konden doen voor mensen met wie het minder goed gaat. In Coronatijd hadden ze gezien dat van het inzamelen van en weggeven van voedsel achter in de kerk enthousiast gebruik werd gemaakt. En na overleg met het Parochiebestuur zijn zijj met Pasen met de Geef- en neemkast in de Mariakapel begonnen. Wekelijks vullen zij en andere mensen aan wat nodig is.