Pien en Bo zamelden lege flessen in voor arme gezinnen

      Reacties uitgeschakeld voor Pien en Bo zamelden lege flessen in voor arme gezinnen

Op basisschool Fonkel hadden Pien Michielsen en Bo Vissers van groep 6 gehoord over arme mensen die naar de Voedselbank moesten. Op school bedachten Pien en Bo dat ze samen wel een actie wilden opzetten. In de wijk Brabants land in Sint-Michielsgestel hebben ze huis-aan-huis lege flessen ingezameld en het statiegeld geïnd. Vervolgens kochten ze bij de supermarkt langhoudbare levensmiddelen.

Op internet hebben ze gevonden dat ze naar het voedseluitgiftepunt in de Litserborg moesten gaan om dit af te geven. Een vrijwilliger van Vincentius liep ze tegen het lijf en ze vroegen haar wanneer de Voedselbank open ging. Een andere vrijwilliger zorgde ervoor dat de producten goed terecht kwamen.

Pien hebben alles zelf bedacht en gedaan, vonden het leuk om te doen en ze willen zoiets misschien wel vaker doen met hun vriendinnengroep van 10 meisjes.

Vind je het ook leuk om te helpen of een actie op te zetten? Laat het ons weten en bel of app naar contact. Of stuur een mail naar acties@vincentiusgestel.nl. Dan krijg ook een advies welke houdbare producten er nodig zijn.