10e inzameling kerstpakketten-actie in Berlicum start zaterdag

      Reacties uitgeschakeld voor 10e inzameling kerstpakketten-actie in Berlicum start zaterdag

Op zaterdag 3 en 10 december worden voor de 10e keer levensmiddelen ingezameld op het Mercuriusplein in Berlicum. Ook kan geld worden gegeven. De opbrengst is bestemd voor een extra kerstpakket voor inwoners van de gemeente Sint Michielsgestel die van een minimuminkomen moeten leven.

Buiten op Mercuriusplein staan vrijwilligers tussen 9.00 -16.00 uur klaar om levensmiddelen in ontvangst te nemen.

Doos met kerstpakket en cadeaupas

Sinds 2012 worden deze acties georganiseerd door de Diaconiegroep van de H. Augustinusparochie Berlicum-Middelrode en Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel. Deze actie is tien jaar gelden begonnen op initiatief van de Diaconiegroep in samenwerking met de Vincentiusvereniging.

 

Levensmiddelen afgeven

Tijdens deze twee zaterdagen reiken vrijwilligers boodschappenlijstjes uit aan het winkelend publiek. Daar staan lang houdbare en gezonde levensmiddelen op. Ook meer luxere zaken worden op prijs gesteld zoals vis in blik, noten, chocola, slagroom of kerstkransjes.

In elke supermarkt aan het Mercuriusplein staat een tafel met daarop de gevraagde levensmiddelen die ook op het lijstje staan.

Het publiek wordt uitgenodigd in de winkel artikelen te kopen en die vervolgens af te geven aan de vrijwilligers die met een winkelwagen bij elke supermarkt staan.

 

U kunt nog helpen met een geldbedrag!

Op het Mercuriusplein  kunnen mensen ook contant geld stoppen in de collectebus of doneren via een QR-code.

U kunt ook geld over te maken op bankrekening: NL80 RABO 0112 9320 29 van Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel ovv kerstpakket.

Of gebruik maken van deze link.

Of scan de QR-code om te betalen voor de Kerstpakket-actie Gestel

Gebruik de Camera App op je telefoon.

U mag zelf het bedrag kiezen. En u kunt met elke bank in Nederland betalen.

Hartelijk dank!

 

Warme kerst voor mensen die leven op de bijstandsgrens

Van de gedoneerde levensmiddelen en donaties wordt een kerstpakket samengesteld. Vincentiusvereniging en Augustinusparochie hopen op een warme kerst (ook letterlijk!) voor de doelgroep, met medewerking van het winkelend publiek, winkeliers en vrijwilligers. Vorig jaar konden zij aan ca. 200 huishoudens een kerstpakket uitreiken.