Voedselbankacties Sint-Michielsgestel op 12 en 19 december

      Reacties uitgeschakeld voor Voedselbankacties Sint-Michielsgestel op 12 en 19 december

Acties bij winkels op 12 en 19 december

Op 12 en 19 december organiseert Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel haar jaarlijkse voedselinzamelactie voor de Voedselbank. Vele particuliere initiatieven hebben zich bij deze actie aangesloten!

Door Corona moeten naar verwachting steeds meer gezinnen een beroep doen op de Voedselbank*. Daarbij wordt het steeds moeilijker om wekelijks aan levensmiddelen te komen door activiteiten ter voorkoming van voedselverspilling.

Eind november is bij AH in Gestel al een week lang actie gevoerd.

Op de volgende zaterdagen tussen 9.30- 16.30 uur houdt Vincentius een inzameling van lang houdbare levensmiddelen:

  • Op 12 december bij Aldi in Sint-Michielsgestel en op
  • 19 december bij de Jumbo in Maaskantje.

We nodigen je uit ook mee te doen!

Hoe gaat het in zijn werk? Nu met een tent vóór de supermarkt

Vanwege Corona staat Vincentius nu met een tent buiten bij de ingang van de supermarkt. Vrijwilligers van Vincentius reiken boodschappenbriefjes uit. Met de vraag of zij een of meer artikelen willen kopen en die doneren bij de tent.

De ingezamelde artikelen zijn bestemd voor de Voedselbankklanten in Sint-Michielsgestel, Boxtel en Sint-Oedenrode.

 

Andere initiatieven in de Gemeente Gestel

Gelijktijdig vinden er andere acties plaats!.

  • Zo is er op initiatief van wijkbewoners een inzameling in het Jacobskamp in Den Dungen. Op 17 en 19 december staan daar tussen 13.00 en 14.00 uur voedselbankkratten op de hoeken van de straten, buurtbewoners kunnen daar hun te doneren levensmiddelen afgeven.
  • Ook buurtvereniging de Hazeakkers in Sint Michielsgestel haalt weer op voor de Voedselbank.
  • In Berlicum organiseert basisschool Theresia een inzameling voor de Voedselbank en
  • ook in Gemonde zijn er lokale initiatieven die zich hebben aangesloten.

De Voedselbankactie is een landelijk initiatief en wordt in de week van 14 december nadrukkelijk onder de aandacht gebracht door Radio 538 onder de tittel ‘Missie 538 voor de Voedselbank‘.

Uitgifte van de Voedselbankpakketten direct na Kerstmis

De ingezamelde producten gaan eerst naar de centrale in Boxtel, waartoe de Voedselbank in de gemeente Sint-Michielsgestel behoort. Vanuit de centrale worden de uitgiftepunten in Boxtel,  Sint-Oedenrode en Sint-Michielsgestel van levensmiddelenpakketten voorzien, alsmede verse en diepgevroren producten zoals groente en fruit, zuivel, brood en vlees.

Het uitgiftepunt in de gemeente Sint-Michielsgestel bevindt zich in de Litserborg in Den Dungen. Iedere woensdag- en donderdagmiddag reiken vrijwilligers van de Vincentiusvereniging levensmiddelen uit aan ruim 60 klanten.

De bijzondere uitdeling van de voedselpakketten vindt plaats in de week na Kerstmis op woensdag 30 december in Den Dungen.

Ook meedoen met eigen initiatief, of doneren in geld?

Alle initiatieven zijn hard nodig, zeker nu in de Coronatijd.

Wil je geld overmaken voor de klanten van Vincentius in de Gemeente Sint-Michielsgestel, kijk dan hier!

 Contact

Of wil je je aansluiten met een eigen initiatief? Neem dan contact op met de Vincentiusvereniging Sint – Michielsgestel  of mail direct naar: voedselbank@vincentiusgestel.nl.

Vincentius streeft naar een beter leven voor zwakkeren en kwetsbaren in de samenleving. We bieden persoonlijke hulp als die noodzakelijk is en geen andere instantie meer kan helpen.

 

* Volgens verwachting  Voedselbank