Tweehonderd gezinnen met minimuminkomen blij met kerstpakketten

      Reacties uitgeschakeld voor Tweehonderd gezinnen met minimuminkomen blij met kerstpakketten

227 huishoudens die moeilijk rond kunnen komen, hebben dit weekeinde een kerstpakket gekregen. Het rijk gevulde pakket bevat niet alleen levensmiddelen en lekkere dingen, maar ook een grote tas schoonmaakmiddelen en een vrij te besteden supermarktpasje van 50 euro.

 

Tientallen vrijwilligers zijn nu begonnen kerstpakketten rond te brengen in de vijf dorpen van de gemeente Sint-Michielsgestel. De Kerstactie startte met een inzameling van geld en van levensmiddelen op het Mercuriusplein in Berlicum. Vrijwilligers stonden bij twee supermarkten klaar om levensmiddelen in ontvangst te nemen.

Inwoners Gestel tonen grote betrokkenheid met giften van 20 cent tot en met 11.000 euro

De Vincentiusvereniging in Gestel is onder de indruk van de betrokkenheid en de vele grote en kleine giften van particulieren, organisaties, kerken en bedrijven die deze actie mogelijk hebben gemaakt. Ook nu weer in goede samenwerking met o.a. de Gemeente Sint-Michielsgestel.

Dit was de tiende inzamelingsactie van de H. Augustinusparochie in Berlicum-Middelrode en de Vincentiusvereniging Sint-Michielsgestel.

Zo gaven vier enthousiaste kinderen van de Herman Jozef basisschool uit Middelrode, die een eigen inzameling hadden gehouden, levensmiddelen en 111,05 euro aan statiegeld.

Een jongetje van een jaar of tien vroeg aan een vrijwilliger bij een supermarkt: ‘wat zijn jullie hier aan het doen?’. Na de uitleg dat zij etenswaren inzamelden voor arme mensen, haalde hij zijn portemonnee tevoorschijn en deed 20 Eurocent in de bus!

Tientallen mensen schonken hun energiecompensatie van 190 euro en ook veel grotere bedragen. Ook organisaties zoals Stichting Vriendenfonds en bedrijven zoals L & L stucadoorsbedrijf, toonden hun betrokkenheid door honderden of duizenden euro’s te schenken. Een ondernemende Vincentiusvrijwilliger wist meerdere sponsors warm te maken om alle gezinnen een volle tas schoonmaakmiddelen te bezorgen. En Rémy Franssen (13 jaar) schonk namens de H. Augustinusparochie in Berlicum een bedrag van meer dan tienduizend euro! Daarnaast zijn ook donaties ontvangen voor de inmiddels 58 reguliere voedselbankklanten in Sint-Michielsgestel.

Van de donaties kan de Vincentiusvereniging de Voedselbank Boxtel e.o. dit jaar een bedrag geven van 2.500 euro. En ontvangen huishoudens die armoede leven volgend jaar een extra ondersteuning.

 

Warme Kerst

Hiermee bezorgden vele vrijwilligers en donateurs de sociale minima in de gemeente Sint-Michielsgestel een iets warmere Kerst.

Hartelijk dank voor jullie inzet!

 

 

En hieronder een foto-impressie van het samenstellen van de kerstpakketten en de eerste uitdeeldag: